NASA paylaştı: Güneş'in şimdiye kadar çekilmiş en yakın fotoğrafları

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Güneş'in şimdiye kadar çekilmiş en yakın fotoğraflarını paylaştı. Görüntüler, Güneş’e Dünya'dan iki kat daha yakın olan Solar Orbiter uydusu ile elde eldildi. Uzay aracı görevini tamamladığında Güneş’e Merkür’den daha yakın bir konumda olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2020 18:30 GÜNCELLEME 16.07.2020 19:49 TEKNOLOJİ
NASA paylaştı: Güneş'in şimdiye kadar çekilmiş en yakın fotoğrafları
NASA paylaştı: Güneş'in şimdiye kadar çekilmiş en yakın fotoğrafları

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Güneş’in yüzeyini tüm detaylarıyla ortaya koyan, şimdiye kadar çekilmiş en detaylı fotoğraflarını paylaştı.

 

 

DÜNYA İLE GÜNEŞ'İN ORTASINDA

Etkileyici fotoğraflar, geçen ay ESA’nın geliştirdiği Solar Arbiter uydusu tarafından Güneş’in yaklaşık 75  milyon kilometre uzağından çekildi. Bu, yaklaşık olarak Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin yarısına denk geliyor.

 

 

GÜNEŞ'E MERKÜR'DEN DAHA YAKIN OLACAK

Şubat ayında göreve başlayan uzay aracının Güneş'in yüzeyinine 40 milyon kilometre yaklaşması bekleniyor. Solar Orbiter, böylelikle görevini tamamladığında Güneş’e Merkür’den daha yakın olacak.

DAHA ÖNCE BİLİNMEYENLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Bununla birlikte, misyonun arkasındaki Avrupalı ve ABD'li bilim insanları, yörüngenin ilk görüntülerinin Güneş'in gizemli dış katmanlarına yeni bir ışık tuttuğunu söyledi. diyor ESA Solar Orbiter Proje Danışmanı Dr. Daniel Müller, “İlk görüntüler beklentilerimizi aşıyor. Daha önce ayrıntılı olarak gözlemleyemediğimiz çok ilginç olayların ipuçlarını yakaladık" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan, fotoğraflarda Güneş'in yüzeyinde yer alan "kamp ateşleri" adı verilen mini Güneş patlamaları görülüyor. İngiltere Uzay Ajansı’ndan astronomi başkanı Doktor Caroline Harper, bilim dünyasının "Güneş patlamaları'ndan milyonlarca kat daha küçük"kamp ateşlerinin varlığı” nedeniyle heyecanlandığını belirterek, “Kamp ateşlerinin işlevini şu anda gerçekten bilmiyoruz ama Güneş’in dış tabakasındaki  koronal ısınmada rol oynayabileceklerine dair teorilerimiz var” dedi.

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Almancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Venüs’ün yüzeyinde sıcaklık 500 dereceye varamıyor, soframızda kullandığımız porselen mesela 1500 derecede ancak eriyor, daha LED’ler gelene kadar kullandığımız Ampülün teli(Wolfram’dan yapılır) 3500 derecede eriyor! Gerisini siz hesap edin!
    Cevapla
  • Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşünebilinen var olabilir. Uyanin.
    Cevapla
  • emre81 3 yıl önce Şikayet Et
    dunya gunese 1 cm yaklassa erir 1 cm uzaklassa buzula döner. bu yalanci nasa erimeyen malzeme yapmis cok inandik
    Cevapla
  • Argıthanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    o senin dediğin başka Emre 8 dünyanınbir santim yaklaşması gibi söylemler şunu işatret eder eğerki dünyagüneşe birazdaha yaklaşsa bu sefer kış mevsimi ya kısa sürer yada ortadan kalkar sonra düşün kış ve yağış olmasa dünya nasıl olurdu. birde tersini düşün bir miktar uzak olmuş olsa buseferde yaz mevsimi olmayacak sürekli kış olacak sonuç ne olurdu o sizin ddediğiniz cümleyi söyleyen bunu ima etmiş Emre81
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    bazen islâmî konularda şialarin ve haşhasilerin etkisinde kalınca insan saçma sapan yorumlar yapıyor.
    Cevapla
  • Coğrafyacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalanı da sen uydurdun. Dünyanın ısınması güneşe yakınlık veya uzaklıkla ilgili değildir
    Cevapla
  • Alpinnn 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav he uzaya da çıkılmadı tepemizdeki uydular da 1cm yaklaşmadı güneşe zaten.
    Cevapla
  • Almancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Eeee ay, Merkür Venüs neden erimiyor, Mars neden buz değil! Malumunuz Mars uzakta, diğerleri milyonlarca km daha yakında...?
    Cevapla
  • GÜNEŞİN 3 yıl önce Şikayet Et
    MARSTAN GÖRÜNTÜLER GÜNEŞİN FOTOLARI ...aya inmişler ...bunların hepsi koca birer yalan
    Cevapla
  • sabri halit 3 yıl önce Şikayet Et
    eee dünya aslında düz, bla bla bla uydularda zaten dönmüyor yav bi bıkmadınız bu zırvalardan hiçbilmiyorsan al birteleskopbak yahu
    Cevapla
  • AtYlnıSkmİnananı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu resimlerin hepsi photoshop bir tane bile gerçek resim yok orada.O kadar resim çekiyorlar bir tane de video çekeymişler.Onu da animasyon olarak yaparlar.Nasa dünyanın en büyük sahtekarıdır.
    Cevapla
  • Oğuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Murat bey kardeşim kanıt gerek diyorum sen bana marstan resim diyorsun! Hey Allâh'ım. Bak ben sana diyorum ki challenger faciasındaki top diyorum. Hadi onu da anlayamaz isen 2001 odysse filmini izle kaç yılında çekmişler bir bak dünyayı nasıl göstermişler bir bak daha uzaya çıkmadan! 1965 yılındaki film teknolojilerini bir anla önce sonra da araştır diyorum iki resime FotoShopa inanma
    Cevapla
  • Murst 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim adamlar uzay sanayinde bizden önde. Kafanızı kuma gömmenin bir faydası yok. Ancak nasılki silah sanayiinde onları yakalamak üzereysek, uzay sanayiinde de onları yakalayıp geçebiliriz. Yeterki bir olalım kararlı olalım Bizden zeki değiller. Ama biz İttihatçılar la uğraşırken onlar patent bolalarında ürünlerini sergiliyordu. Zaman bizim zamanımız İnşallah
    Cevapla
  • Oğuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı herşeye inanırımcılar inansın bunlara bana kanıt gerek kanıt. Canlı yayında yapsınlar madem taaa güneşe gidiyorsun oradan resim çekiyorsun birde canlı yayın yap! Tabi yemez kırk tane yalan söylerler. Yok canlı yayın olmaz yok şöyle yok böyle diye. challenger faciasındaki topa inananlar var bu dünyada hey Allah'ım ya biri demişki onların teknolojisini bilmiyorsun HE Sen çok iyi biliyon hatta sen yaptın teknolojilerini! Az araştırın yahu herşeyi kabul etmek yerine sorgulayın azıcık. Birde bu gavurları gözümüzde büyütmeyin bu kadar bunlar hırsız olduğu kadar yalancı da!
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim yok yapmamıştırlar diyorsun da adamlar Mars'a robot yolluyor resimlerini çekiyor. Hatta aydaki ayak izleri dünyadan görülebiliyor. Aya yerleştirdikleri ayna sayesinde Ayın dünyaya uzaklığını sürekli ölçebiliyorlar. Aya gitmemiş olsalar inan bunun haberini en fazla Rusya ve Çin yapardı. Adamlardan bu konuda çıt çıkmıyor. Asıl mahalle efsanesi aya gittiklerini yalan olduğunu söylemek. Bizim bu lafları bırakıp artık kendi roketlerimizi uzaya fırlatabilme derdine düşmemiş lazım.
    Cevapla
  • Mahmut zorlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Oncelikle selamunaleykum nasayi dusunme kardesim allahin rahmetini bereketini dunyaya nasil bi yuvarlak nesne araciligiyla yolladigini gör ve sahitlik et hem niye inanmiyosun aya giden degisik gezegenlere giden,gunese neden gidemesin yaklasamasin anlatirsan bizde ogrenmis oluruz eyvallah
    Cevapla
  • Samed 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir şey bilmiyorsun onlardaki teknolojiyi bil ediğin için sana imkansız gelebilir ama adamlardaki teknolojiye ulaşmak için 40 fırın yemek lazım ulaşmak için sağlam bir ekonomiye ihtiyaç duyuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR