Android 11 için donanım alt sınırı geldi

Google’ın yazışmalarında ortaya çıkan bazı belgelerde Android 11 güncellemesini alabilecek cihazların özellikleri açıklandı. Android 11 güncellemesini alacak akıllı telefonların en az 2 GB RAM kapasitesinin olması zorunlu olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2020 13:38 GÜNCELLEME 22.07.2020 13:38 TEKNOLOJİ
Android 11 için donanım alt sınırı geldi
Android 11 için donanım alt sınırı geldi

Akıllı telefon kullanıcıları her geçen yıl daha fazla özellik ve performans talep ediyor. Tabi ki bu özellikler ve hız için akıllı telefonların daha iyi donanımlara sahip olmasını gerektiriyor. XDA Developers tarafından gerçekleştirilen yeni bir sızıntı, Android 11’in minimum sistem gereksinimlerini artıracağını gösteriyor.

 

Google, standart Android özelliklerini çalıştıracak ve Google Mobil Servisleri tarafından desteklenecek bir akıllı telefonun Android 11 ile en az 2 GB RAM’e sahip olmasını zorunlu kılacak. Yani yakın gelecekte 2 GB RAM’den daha az RAM’e sahip olan akıllı telefonların ‘zorunlu olarak’ Android Go ile geleceğini ortaya koyuyor.

2GB RAM ve aşağısı için Android Go zorunluluğu

 

Mevcut durumda daha çok 1 GB veya daha az RAM’e sahip olan akıllı telefonların Android Go işletim sistemi ile geldiğini görüyorduk. Ayrıca Google Play, önyükleme için 512 MB RAM’e ihtiyaç duyduğundan üreticiler için Android Go kullanma gibi bir zorunluluk bulunmuyordu. Android 11 ise sistem gereksinimlerini yükselttiğinden bir zorunluluk ortaya koyabilir.

Bununla birlikte XDA Developers’ın söz konusu bulgularının nisan ayına ait olduğunun altını çizelim. Dolayısı ile Google, minimum 2 GB RAM gereksiniminin yüksek olduğuna karar vermiş ve minimum sistem gereksinimlerini düşürmüş de olabilir. Konu ile ilgili son durumu öğrenmek için Google’ın açıklamalarını takip etmekten başka çaremiz bulunmuyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 3
  • anan 1 yıl önce Şikayet Et
    4 gb ramim var ve tabletim sistem gereksinimlerine uyuyor fakat güncellemeleri denetlediğinde işletim sistemim android 10 olsa bile "güncelsiniz" diyor
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Samsung tablet kullanıyorum ve 2 gb rami var oyunlarda performasın düşeceğinden emin olduğum için tabletimi güncellemeyeceğim
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de benim cep de 4 gb ram var bana niye vermiyorlar gunceleme ustelik iki yasinda madem vermeyecek niye satiyorlar mazaret cok ram eksik hafisa yok gibi herkes ver isteyen yukler ise kendisi yuklesin baska yerde sorumluk ona kalsin kisaca kazikliyorlar sonra mazaret ile eski su bu deyip gunceleme vermiyorlar dogru 5 ram asagi donar sorun olur da benim cep 4 gb var son iki yildir gunceleme vermediler ufak hata giderme haric
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR