iPhone 11 yalnızca Çin'de üretilmeyecek

Apple, Hindistan’da bulunan Foxconn fabrikasında iPhone 11 üretimine başladı. Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı bu gelişmeyi doğruladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2020 10:24 GÜNCELLEME 25.07.2020 10:57 TEKNOLOJİ
iPhone 11 yalnızca Çin'de üretilmeyecek
iPhone 11 yalnızca Çin'de üretilmeyecek

Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal, Apple'ın Hindistan'daki Foxconn fabrikasında iPhone 11 üretimine başladığını duyurdu. Bu gelişme, Apple'ın yakında üretim konusunda Çin'e bağlılığının azalacağının sinyallerini verdi.

 

 

Apple, Hindistan'da zaten iPhone XR üretimi gerçekleştiriyordu. Ancak şimdi iPhone 11 üretiminin de başlamış olması, ilerleyen dönemde Apple'ın üretim konusunda Hindistan'da daha fazla iş yükleyebileceğini gösteriyor.

Apple'ın Hindistan'daki telefon üretimini artırması, şirketin pazar payını önemli derecede etkiliyor. Zira Apple, Hindistan'da ürettiği akıllı telefonlarda yerel müşterileri için yüzde 22'lik bir vergi avantajı sağlıyor. Bu da Güney Asya ülkesindeki iPhone satışlarını doğrudan etkiliyor. Hindistan'ın 1 milyarı aşan mobil kullanıcı sayısıyla Çin'in ardından en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olduğunu düşünürsek buradaki iPhone satışlarının artmasının Apple'ın küresel pazar payını da etkilediğini ifade edebiliriz.

 

 

KAYNAK : webtekno
YORUMLAR 1
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir dünya para telefonu bu harflerden başka üretecek kimse yok mu rekabet olsun Fiyatı düşsün onu bekliyoruz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR