8 dilde çeviri yapabilen akıllı maske

Japonya merkezli bir şirket 8 dile çeviri yapabilen akıllı maske icat etti. Koronavirüs pandemisiyle maskeler artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Japon firması, iletişim ve sosyal mesafeyi korumak için maskelere yeni özellikler ekledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2020 16:26 GÜNCELLEME 03.08.2020 16:27 TEKNOLOJİ
8 dilde çeviri yapabilen akıllı maske
8 dilde çeviri yapabilen akıllı maske

Koronavirüs salgınıyla birlikte dünya genelinde maske kullanımı zorunlu hale geldi. Japonya merkezli Donut Robotics şirketi de bu zorunluluğu fırsata çevirerek akıllı maskeler üretmeyi başardı. İletişim ve sosyal mesafeyi kolaylaştırmak için tasarlanan maskeler 8 dilde çeviri yapabiliyor.

 

 

Akıllı telefonlara yüklenen bir uygulamayla birlikte C-Face isimli akıllı maske, konuşmalarınızı anlıyor ve istediğiniz dile çevirebiliyor. Bu işlemi yaparken ayrıca üstündeki hoparlörden ses seviyesini de ayarlayabiliyorsunuz.

 

 

Akıllı maske, Japonca, Çince, Korece, Vietnamca, Endonezyaca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca olmak üzere sekiz farklı dile çevirme kapasitesine sahip. Maskeyi üreten firmanın CEO'su şu anlık maskenin önündeki deliklerin koronavirüse karşı koruma sağlamadığını söyledi. Ancak bu maskenin önümüzdeki günlerde çok konuşulacağını belirtmekte fayda var.

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 4
  • Zırva 3 yıl önce Şikayet Et
    Maskenin koruma özelliği de yok, elinde taşıyacağın, hatta cep telefonu na ekleyebileceğin bir uygulamayı yüzüne koymak aman ne gerekli bir şey . Japonya da da zirvalayanlar var demekki.
    Cevapla
  • berkan 3 yıl önce Şikayet Et
    maskeye konan coronayı tespit ediliyormu bari:)
    Cevapla
  • Hikmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafifken kepçe etti. Ağırlık eklediler. Kulağımız tam kepçe olsun.
    Cevapla
  • Angaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi dil bilme zorunluluğu ortadan kalkar böylece
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR