OPPO Wi-Fi'dan on bin kat hızlı akıllı telefon için patent aldı

OPPO, mobil cihazlardaki kablosuz bağlantıyı 10 bin kat hızlandıracak bir patent aldı. OPPO tarafından alınan bu Li-Fi patentiyle akıllı telefonlar Wi-Fi bağlantısına göre binlerce kat hızlı olacak. Ancak bu cihazın ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2020 13:48 GÜNCELLEME 12.08.2020 13:48 TEKNOLOJİ
OPPO Wi-Fi'dan on bin kat hızlı akıllı telefon için patent aldı
OPPO Wi-Fi'dan on bin kat hızlı akıllı telefon için patent aldı

Bu yıl tanıtılan amiral gemilerinin neredeyse tamamında 5G teknolojisi yer alıyor. Hatta orta segmentte yer alan cihazlarda da 5G standart hale getirilmeye başlandı. Durum böyle olunca bağlantı hızlarının da yükselmesi artık şart oldu. Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO da bu Pazar değişimini görerek erkenden Li-Fi teknolojisi için patent başvurusunu yaptı.

 

Akıllı telefon kullanıcılarının mobil ağlar yerine genellikle Wi-Fi ağlarına bağlanmayı tercih ettiğini fark ettiği için Li-Fi desteği olan modelin patentlerini aldı. LetsGoDigital’de yer alan patent detaylarında OPPO’nun Li-Fi destekli cihazının arkasında çerçeveye gömülü bir Li-Fi sensörü yer alacak.

 

Li-Fi nedir ve nasıl daha hızlı?

Li-Fi teknolojisi veri alışverişi için ışığı kullanıyor bu nedenle radyo dalgalarıyla çalışan Wi-Fi teknolojisinden binlerce kat daha hızlı oluyor. Li-Fi için özel veri bilgilerini taşıyan lambalar gerekiyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR