Google'dan matematik sorularını çözen uygulama

Google, öğrencilere destek amaçlı olarak sunduğu yazılımlar arasına bir yenisini daha ekledi. Özellikle pandemi süreciyle birlikte okullar kapandığı için evden eğitime geçen öğrenciler artık fotoğraflardaki matematik sorularını Google Lens ile çözebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2020 14:06 GÜNCELLEME 13.08.2020 14:06 TEKNOLOJİ
Google'dan matematik sorularını çözen uygulama
Google'dan matematik sorularını çözen uygulama

Google, koronavirüs salgınıyla birlikte öğrenciler ve aileler için destekleyici yazılımlar kullanıma sunmaya başladı. Teknoloji devinin bu destekleyici yazılımları arasında ilk olarak artırılmış gerçeklik öğeleri yer alıyor. Ayrıca yeni gelen bir özellik Lens’i hedefliyor. Bu özellik sayesinde kamera ve Google Asistan programları entegre çalışarak matematik problemlerini çözebilecek.

 

SORUYU ÇÖZÜP AÇIKLAMASINI DA PAYLAŞACAK

 

Google’ın geçtiğimiz yıl satın aldığı Socratic isimli firmanın teknolojisine dayanan özellik, yakın bir tarihte kullanıma sunulacak. Bu sayede herhangi bir yüzeye yazılmış olan matematik sorusunun fotoğrafını çekmek, Lens’in o soruyu çözmesini sağlamaya yeterli olacak. Çözümler herkesin işine yarar olması açısından adım adım açıklamalı olarak paylaşılacak.

Google özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağını tam olarak açıklamadı. Ancak özelliğin tabanını geliştiren Socratic uygulaması, Play Strore ve App Store üzerinden indirilebiliyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 4
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    gençler bundan fazla bir şey beklemeyin yapay zeka algıladığı kadarıyla işlem yapar. kunduz gibi programları kullanın.
    Cevapla
  • Celasun 3 yıl önce Şikayet Et
    İşime yaramadı bilginize !!
    Cevapla
  • Mihriban 3 yıl önce Şikayet Et
    İşime yaramadı lakin sağol arkadaşlar
    Cevapla
  • Emine 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana matematik sorularını yanıtlayan uygulama merkezi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR