Google Haritalar'a yeni özellik: Orman yangınlarını gösterecek

Google, orman yangınlarının ilerlemesi hakkında bölge halkının bilgi almasını sağlayacak bir özelliği duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar orman yangınlarını gerçek zamanlı olarak takip edebilecek ve önlem alabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2020 11:20 GÜNCELLEME 21.08.2020 11:20 TEKNOLOJİ
Google Haritalar'a yeni özellik: Orman yangınlarını gösterecek
Google Haritalar'a yeni özellik: Orman yangınlarını gösterecek

Google, orman yangınlarının ilerlemeleri hakkında insanların bilgi edinebilmeleri için arama sonuçları ve haritalar uygulamasına, orman yangınlarının sınırlarını gösteren yeni bir özellik ekledi. 

 

Yangınlar, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin dört GOES uydusu tarafından sağlanan verilerin Google Earth Engine tarafından analiz edilmesiyle haritada gösterilecek. Bu uydular, alevleri doğrudan tespit edemeseler de sahip oldukları kızılötesi ve optik sensörler sayesinde alevlerin ürettiği yoğun duman bulutlarını ve yoğun ateş altındaki alanlardaki büyük sıcak noktaları görebiliyor. 

YANGIN BÖLGESİ HAKKINDA TÜM DETAYLAR PAYLAŞILACAK

 

Saat başı yenilenecek olan verilerle birlikte İnsanların ve yardım kuruluşlarının yangının durumunu takip etmesi ve ona göre aksiyon alması sağlanacak. Üstelik yangın sebebiyle kapanan yollar da haritada gösterilerek, kullanıcıların tehlikeli bölgeden uzak kalması sağlanacak. 

Şimdilik ABD'de kullanıma sunulan bu özellik yakın zamanda diğer ülkelerde de kullanılabilecek.

 

KAYNAK : donanımhaber
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR