Android 11 resmen dağıtılmaya başladı

Google’ın mobil işletim sistemi için Android 11 güncellemesi bugün itibariyle resmen yayınlandı. İlk olarak Google Pixel cihazlara dağıtılacak olan güncelleme sırayla desteklenen tüm marka ve modellere ulaşacak. İşte Android 11 ile gelen yenilikler.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2020 14:11 GÜNCELLEME 09.09.2020 14:11 TEKNOLOJİ
Android 11 resmen dağıtılmaya başladı
Android 11 resmen dağıtılmaya başladı

Google tarafından geliştirilen ve dünya akıllı telefon pazarının en çok kullanılan işletim sisteminin yeni versiyonu Android 11 yayınlandı. Teknoloji devi bu güncellemeyi ilk olarak kendi markası olan Pixel cihazlara dağıtmaya başladı.

 

Android 10 versiyonunun üzerine bir çok kullanıcı odaklı geliştirmeyle gelen Android 11, bugün itibariyle tüm Pixel cihazlara indirilebiliyor.

ANDROID 11 YENİ ÖZELLİKLERİ

 

Android 11 daha çok kullanıcı arayüzünde yapılan küçük değişikliklerle Android ekosistemindeki cihazların kullanılabilirliğini artırmayı hedefliyor. Örneğin mesajlaşma uygulamasından gelen bildirimleri gruplandırarak iletişimi kolaylaştırmak. Ayrıca uygulamaların faydalandığı ve kullanıcılara cihazın güç menüsünden direkt erişim veridiği sistem geneli mesajlaşma balonu özelliği.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ ARTTI

Android 11 ile birlikte kullanıcılara yeni gizlilik ve güvenlik ayarları da sunuldu. Yeni güvenlik ayarları sayesinde telefonunuza veya tabletinize yüklediğiniz uygulamaların donanıma erişimi sınırlandırılabiliyor.

Google’ın bu konuda yaptığı diğer değişiklik ise izin protokollerinde yer alıyor. Yeni izin protokolleri sayesinde uygulamaların mikrofon, kamera ve konum bilgilerinize erişimini kısıtlayabileceksiniz. Bu özellik aslında uzun yıllardır iPhone’larda yer alıyordu.

Android 11 güncellemesi haberin başında belirttiğimiz gibi ilk olarak Google’ın Pixel cihazlarına gelse de zamanla diğer markalara da yayınlanacak. Markaların kendi arayüz tasarımları nedeniyle bu süre biraz uzayabiliyor. İlk olarak yıllardır Pixel cihazları OnePlus markası takip ediyor. Bu yıl da OnePlus’ın büyük güncellemeyi hızlıca yayınlayacağını söyleyebiliriz.

  

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR