Trump TikTok konusunda geri adım atmıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın TikTok’a verdiği süre sona ermek üzere ve gerilim son seviyeye ulaştı. Byte Dance şirketinin sosyal medya uygulaması TikTok’un ABD’de engellenmesine birkaç gün kaldı. Trump, ek süre tanımadan önerdiği çözümlerden birinin yerine getirilmesini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2020 09:31 GÜNCELLEME 11.09.2020 09:31 TEKNOLOJİ
Trump TikTok konusunda geri adım atmıyor
Trump TikTok konusunda geri adım atmıyor

ABD’nin ulusal güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle Çin merkezli şirketlerin bir kısmına ambargo uygulamaya başlamıştı. TikTok uygulamasına da ABD operasyonlarının ABD’li bir şirkete satılması yoluyla hizmetlerine devam edebileceğini söylemişti.

 

Microsoft, Oracle, Walmart gibi firmaların talip olduğu ve pazarlığa başladığı TikTok için verilen sürenin sonuna gelindi. Trump’ın TikTok’a verilen sürenin uzatılmasına izin vermeyeceği öğrenildi.

DEV FİRMALARLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

 

Microsoft’un TikTok ile iletişime geçtiğine dair haberler ortaya çıkmıştı ancak bu konudan henüz kesin bir sonuç elde edilmedi. Ayrıyeten TikTok yönetiminin Oracle firması ile de görüştüğü bildirilmişti.

Eğer TikTok kendisine verilen süreyi Trump’ın isteklerinden birisini hayata geçirmek adına değerlendiremezse ABD’ye veda edecek. Böylece Çin’in Huawei’den sonra TikTok ambargosu yüzünden de zarara uğradığını göreceğiz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR