PlayStation 5 fiyatı resmen açıklandı

Sony yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5'in fiyatlarını açıkladı. Bu açıklamanın Xbox Series X ve Xbox Series S'ten hemen sonra yapılması dikkatlerden kaçmadı. PlayStation 5'in fiyatları tahmin edilenden daha düşük olduğu için hayranlarını heyecanlandırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2020 10:14 GÜNCELLEME 17.09.2020 13:14 TEKNOLOJİ
PlayStation 5 fiyatı resmen açıklandı
PlayStation 5 fiyatı resmen açıklandı

PlayStation 5 ve Xbox Series X arasında geçen konsol savaşları son bir haftada iyice kızıştı. Fiyatların arka arkaya açıklanmasıyla oyuncular PlayStation ve Xbox arasında karar vermekte zorlanmaya başladı. Sony dün gerçekleştirdiği bir canlı yayın etkinliğiyle PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition'ın fiyatlarını açıkladı. 

 

Xbox Series S ve Xbox Series X konsolları geçtiğimiz günlerde tanıtıldı ve fiyatları da sırasıyla 4699TL ve 7499TL olarak açıklandı. İki konsolun Türkiye fiyatları resmi bir şekilde duyuruldu ancak bu duyuru kısa bir süre sonra kaldırıldı. Yine de birçok tüketici bu fiyatları öğrendi ve gözler, bugüne kadar gizemini koruyan PlayStation 5 fiyatlarına çevrildi.

PLAYSTATION 5 TÜRKİYE FİYATI

 

PS5’in Türkiye’deki hayranları dolar bazından açıklanan fiyatı üzerinden ülkemizdeki satışa rakamını tahmin etmeye çalışıyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunuyor. Öncelikli olarak oyun konsollarına uygulanan gümrük vergisi ve KDV oranlarının hesaplanması gerekiyor. Nisan ayında Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile oyun konsollarının ithalatında 1 Ekim tarihine kadar yüzde 50 oranın ilave gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. 1 Ekim’den sonra ise bu vergi yüzde 20 olarak uygulanmaya devam edecek. Yüzde 18 olarak uygulanacak KDV’yi de hesaba katarsak ortaya tahmini bir rakam çıkıyor.

PLAYSTATION 5 ÇIKIŞ TARİHİ

Sony, etkinliği sırasında yalnızca konsolların fiyatını açıklamakla kalmadı, aynı zamanda bu konsolların ne zaman satışa çıkacağını da belirtti. Türkiye'deki PlayStation hayranları 19 Kasım tarihinde PlayStation 5 ile buluşacak.

PLAYSTATION 5 ÖZELLİKLERİ

İşlemci: 8 çekirdekli AMD Zen 2 CPU, 3,5 GHz
Grafik kartı: AMD Radeon RDNA 2, Işın izleme hızlandırma desteği, 2,23 GHz’e kadar değişken frekans
RAM: 16 GB GDDR6 RAM
Depolama: 825 GB SSD, 5,5 GB/sn okuma hızı
Ses: Tempest 3D
Oyun Diski: 100 GB/disk’e kadar Ultra HD Blu-ray
Video Çıkışı: 4K 120 Hz, 8K, VRR desteği (HDMI 2.1)
(ACÖ-E)

KAYNAK : webtekno, Haber7
YORUMLAR 2
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee fiyat nerede?? Açıklandı diyorsunuz fiyat yok!!
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR