Zuckerberg artırılmış gerçekliğin akıllı telefonları bitireceğini açıkladı

Mark Zuckerberg, bir podcast yayınında sosyal medya ve teknolojinin geleceğine dair soruları yanıtladı. Facebook grubun CEO’su artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerinin gelecekte yeni platform olacağından bahsetti. Özellikle artırılmış gerçeklik gözlüklerinin akıllı telefonların yerine geçebileceğinden bahsederek büyük bir endüstrinin sonunun gelebileceğini öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 09:48 GÜNCELLEME 21.09.2020 11:03 TEKNOLOJİ
Zuckerberg artırılmış gerçekliğin akıllı telefonları bitireceğini açıkladı
Zuckerberg artırılmış gerçekliğin akıllı telefonları bitireceğini açıkladı

Popüler YouTuber Marques Brownlee, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ile bir röportaj yaptı ve ikili 15 dakika boyunca teknolojinin geleceğini ele aldı.

 

 

Ancak röportaj sırasında bu konulardan farklı olarak doğrudan sanal gerçekliğin (VR) ve artırılmış gerçekliğin (AR) geleceğine odaklanıldı.

 

 

ZUCKERBERG APPLE PROJELERİNDEN BAHSETTİ

Apple'ın kendi AR gözlükleri üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. İlk etapta bu cihazlar, bir iPhone ile eşleştirilecek ve tıpkı Apple Watch'larda olduğu gibi cihaza kablosuz olarak bağlanabilecek. Ancak Apple'ın bu teknolojiyi hemen geliştirmesi gerekiyor zira AR gözlüklerinin gelecek sürümleri, bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışabilir.

Normal bir gözlük gibi görünen giyilebilir bir cihaz, herhangi bir hologramı gözünüzün önüne yansıtacak kadar güçlüyse muhtemelen ekrana bakmak ve uygulamalarla etkileşim kurmak için cebinizde fiziksel bir ekrana ihtiyacınız olmayacak. Yani, iPhone'lar günün birinde yüzünüzde veya cebinizde taşıdığınız ekransız bir cihaz olabilir.

İNSANLAR BİRBİRİYLE ETKİLEŞİME GEÇEBİLECEK

Zuckerberg'in AR gözlüklerinin geleceği için tasarladığı şey de tam olarak bu ve önümüzdeki yıllardaki AR & VR çalışmalarını bu doğrultuda yönlendirmek istiyor. Brownlee'ye dünyanın her 15 yılda bir büyük ve yeni teknoloji platformlarına kavuştuğunu söyleyen CEO, bu platformlarının her birinin daha sürükleyici bir deneyim vadettiğinin de altını çizdi.

AR ve VR cihazlar, kullanıcılara şu anda mevcut olan "ekran merkezli" deneyimlere kıyasla çok daha sürükleyici yeni deneyimler sunacak. "Telefonlar, tabletler ve televizyonlarla beyninizi başka bir yerde olduğunuza ikna ediyorsunuz" diyen Zuckerberg, VR ve AR'ın zihnin başka bir yerde olduğunuza inanmasına izin vereceğini söylüyor. Bu cihazlar, insanları ve nesneleri gerçek zamanlı olarak yansıtabilecek, hatta ses ve dokunma dahil olmak üzere diğer duyuları kapsayabilecek.

Ünlü milyardere göre gelecekte akıllı telefonların sonunu getirecek teknoloji tam olarak bu ancak Zuckerberg gibi, Apple da benzer düşüncelere sahip olabilir. Bu sebeple şirket, AR gözlüklerini rakipleri daha heyecan verici tasarımlarla boy göstermeden önce çıkarmak istiyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • uri 3 yıl önce Şikayet Et
    zeki müren de bizi göreh mi? 10-15 yıl önce...
    Cevapla
  • amele 3 yıl önce Şikayet Et
    sallamış , yeni pazar oluşturma çabasında , şuanda dünyada tek gelişme 5G ve frekansla cep telefonu şarj etmek için yüksek frekanst 6G .... bayraktar bu işe acil el atmalı , çok acil olarak
    Cevapla
  • yeah 3 yıl önce Şikayet Et
    hadilen ordan mileti yonlendirmeyin
    Cevapla
  • Anti coni 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni gidi Yahudi,dünya ile dalga geciyorsunuz
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin sonunuz gelecek birader az kaldı ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR