Twitter 'ırkçı' algoritması nedeniyle özür diledi

Twitter, fotoğraf algoritmasının beyaz tenlileri siyah tenli insanlara tercih ettiği bir kullanıcı tarafından test edilerek paylaşıldı. Bunun ardından sosyal medya platformunda büyük bir ırkçılık tartışması başladı. Sosyal medya platformu tarafından algoritmayla ilgili özür açıklaması yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2020 10:11 GÜNCELLEME 22.09.2020 13:18 TEKNOLOJİ
Twitter 'ırkçı' algoritması nedeniyle özür diledi
Twitter 'ırkçı' algoritması nedeniyle özür diledi

Twitter’da geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı iki fotoğraf yayınlayarak platformun algoritmasının beyaz olanı gösterdiğine dikkatleri çekti. Algoritmanın geliştirilmesi aşamasında ırk ve cinsiyet testleri yapıldığı Twitter tarafından belirtildi.

 

 

Twitter'ın baş teknoloji yetkilisi Parag Agrawal da paylaşımında "Modelimiz üzerinde analizlerimizi yaptık ve kullanıma soktuk ama sürekli gelişmeye ihtiyacı var. Bu kamuya açık ve zorlu testleri seviyoruz ve bundan ders almaya niyetliyiz" dedi.

 

 

Twitter, fotoğraf algoritmasının "ırkçı" olduğu tartışmaları üzerine özür diledi. Sosyal ağın kullanıcıları, algoritmanın sistematik olarak fotoğraflardaki beyaz kişilere odaklandığını bulmuştu.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • twitsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar pisliğe rağmen hala bu programı kullanmaya nasıl devam ediyor insanlar? bu ne teslimiyetçilik, bu ne rezil bağımlılıktır? sorsan bu insanlar kötü, ırkçı, yalancı herşeye karşıdır ve protesto ederler. twiiterı neden bırakmıyorlar o zaman?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR