TikTok Global Oracle çatısında, ByteDance’a ne oldu?

TikTok yasağı sonrasında ABD Başkanı Donald Trump’ın isteğiyle Oracle ve Walmart şirkete talip olmuştu. Buna göre TikTok Global şirketi Oracle, Walmart ve ByteDance firmaları ortaklığında kurulacaktı. Ancak son açıklamalarda ByteDance isminin geçmediği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2020 11:08 GÜNCELLEME 22.09.2020 11:08 TEKNOLOJİ
TikTok Global Oracle çatısında, ByteDance’a ne oldu?
TikTok Global Oracle çatısında, ByteDance’a ne oldu?

Bugün ortaya çıkan ilk bilgiler ByteDance şirketinin ABD operasyonları için kurulacak TikTok Global şirketinde yüzde 80 gibi bir payı olacağı şeklindeydi. Oracle ise yaptığı resmi açıklama ile, anlaşmanın detaylarını paylaştı.

 

Oracle/ Walmart bu yeni kurulacak şirkette yüzde 20 gibi bir paya sahip olacak. Ancak TikTok uygulaması sahibi olan ByteDance’ın bu yeni şirkette payı olmayacağı ortaya çıktı.

TRUMP HİSSELERİN DEVREDİLMESİNİ DİLE GETİRDİ

 

Şirkette Oracle dışında uluslararası başka şirketlerin de yer alması bekleniyor. Ancak bu şirketlerin ve konsorsiyumların kim olduğu ve payları ortaya çıkmış değil. Bu hisse devri Trump’ın yaptığı açıklamaya bağlanıyor. Buna göre ABD Başkanı, yasağın kalkması için Çinli şirketin tam anlamıyla hisselerini devretmesi gerektiğini açıkça dile getirdi.

ORACLE AÇIKLAMASINDA BYTEDANCE YOK

Oracle’ın yaptığı açıklama ise şu şekilde : “TikTok Global’in kurulmasıyla birlikte Oracle / Walmart yatırımlarını yapacak ve TikTok Global hisseleri sahiplerine dağıtılacak, Amerikalılar çoğunluk olacak ve ByteDance TikTok Global‘de hiçbir mülkiyete sahip olmayacak”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR