Apple tamire ihtiyaç duymayan iPhone üretecek

Apple yeni patent başvurularıyla son günlerde gündemde yer alıyor. Samsung, Huawei ve Motorola’dan sonra Apple’da katlanabilir ekranlı akıllı telefon pazarına girmeye hazırlanıyor. Teknoloji devinin yeni patenti hem katlanabilir hem de kendi kendini tamir edebilen bir cihazı işaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2020 16:05 GÜNCELLEME 02.10.2020 16:05 TEKNOLOJİ
Apple tamire ihtiyaç duymayan iPhone üretecek
Apple tamire ihtiyaç duymayan iPhone üretecek

Apple’ın patent başvurusu incelendiğinde, ekranı sert darbe alan iPhone modellerinin farklı bir mekanizma sayesinde onarıldığı görülüyor. Bu onarım işlemi de akıllı telefonun kendisi tarafından gerçekleşiyor.

 

Katlanabilir iPhone için patentler alındı

5 yıldır bu proje üzerinde çalışan Apple, yeni iPhone cihazlarının bükülmesini ve esnemesini sağlayan bir menteşeyi üretmek için düğmeye bastığını açıkladı. Bu modellerin bükülme esnasında zarar görmemesi için tabanı yumuşak olan ekran kaplamaları kullanılacak.

 

Üç farklı ekran kaplaması üretilecek. Bunlardan iki tanesi sabit bir yapıya sahip olacak. Üçüncü ekran katmanı ise bünyesinde bu iki sabit katmanı birbirine bağlayan elastik bir yapıyı barındıracak.

iPhone kendi kendini tamir edebilecek

Ekranı çizilen, ekranı hafif bir şekilde kırılan veya ekranı çatlayan iPhone’lar, bu tasarım sayesinde bu tip sorunların üstesinden tek başına gelebilecek. Böylece iPhone’lar kendisini yapısında bulunan ekran tabakaları aracılığı ile tamir edebilecek. Katlanabilen iPhone modelleri oldukça ilgi çekecek gibi duruyor.

Bu ekran tabakalarına bir ısı sistemi veya bir elektrik akımı eşlik edecek. Apple cephesinden bu konu hakkında henüz net bir açıklama gelmedi. Belki de her iki sistemin farklı iPhone modellerinde kullanıldığını görebiliriz.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR