Elon Musk açıkladı: Uzay interneti hizmet vermeye hazır

SpaceX şirketi tarafından geçtiğimiz yıllarda başladığı uzay interneti projesi Starlink için yeşil ışık yandı. Elon Musk, dünya yörüngesinde 800 adet Starlink uydusunun olduğunu ve halkın kullanımına hazır olduğunu açıkladı. Proje ile dünya nüfusunun yüzde 99’u internete erişebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2020 10:16 GÜNCELLEME 11.10.2020 10:20 TEKNOLOJİ
Elon Musk açıkladı: Uzay interneti hizmet vermeye hazır
Elon Musk açıkladı: Uzay interneti hizmet vermeye hazır

SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz hafta fırlatılan Starlink uydularının ardından uzay interneti projesinin kullanıma hazır olduğunu açıkladı.

 

 

SpaceX şirketi bu hafta 60 uydu daha yörüngeye fırlatarak toplam uydu sayısını 800’e ulaştırdı. Uzay firması dünyadaki yerleşim olan yerlerin neredeyse tamamına yüksek hızlı geniş bant internet sağlayabilen bir uydu takımı oluşturmak istiyor. Bunun için yaklaşık 40 bin adet Starlink uydusuna ihtiyaç duyulduğu açıklanmıştı.

Starlink Beta programı hazır

Son fırlatmanın ardından açıklamalarda Elon Musk, Starlink projesinin geniş çaplı bir beta programı için hazır olduğunu söyledi. Musk, açıklamasında "Bu uydular hedef konumlarına ulaştığında ABD'nin kuzeyi ve umarız Kanada'nın güneyinde oldukça geniş çaplı bir açık beta yayınlayabileceğiz" ifadelerini kullandı.

Elon Musk, bu yılın başlarında yaptığı bir konuşmada yalnızca 800 Starlink uydusunun küresel çapta kapsama için yeterli olabileceğini öne sürmüştü. Gelinen son durumda CEO, yasal izinler alınır alınmaz beta sürecinin Kuzey Amerika dışındaki diğer bölgelerde de takip edeceğini söyledi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    ozel bir sirket dunyanin cevresini uydularla doldurdu...hic bir ulke karşı cikmadi...dunyanin cevresi sana mi ait...kimden yetki aldinda dunyanin etrafina uydu doldurdu..diye soran kimse yok...birlesmis milletler dunya adina bu tur durumlarda karar mercii olabilir diyecegim ama ....bm ninde yetkisiz ve etkisiz oldugu herkes tarafindan biliniyor...
    Cevapla
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    kıskanma nedir be ya yaşın kaç
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıskanma sende yap
    Cevapla
  • Hilmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kandırmacası’bedava internet’..yakında , çıkar daha ne melanetlerin peşinde olduğunuz..
    Cevapla
  • cor 3 yıl önce Şikayet Et
    tabii uydula<rını dusurmezsem, 7 iyi yala gebermeden
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    insanların yararına yapıyorlar demek bana çok inandırıcı gelmiyor. şuna internete bağlanan her cihaza dolayısıyla herkese erişimleri olacak diyelim.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid 19 meyvelerini vermeye basladi , ''RESET'in ilk bolumu tamamlandi,bundan boyle herkes HEDEF'' demek istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR