Google Asistan ile Shazam'a rakip geliyor

Google’ın yapay zeka asistanı Apple tarafından satın alınan Shazam’a rakip olacak yeni bir özelliğe kavuştu. Google Asistan’a getirilen Hum to Search özelliği mırıldandığınız veya çalarken dinlettiğiniz müziğin hangi şarkı olduğunu bulabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2020 09:25 GÜNCELLEME 16.10.2020 09:25 TEKNOLOJİ
Google Asistan ile Shazam'a rakip geliyor
Google Asistan ile Shazam'a rakip geliyor

İşletim sistemi rekabetini yan ürünleriyle de sürdüren Google ve Apple her gün yeni bir özellikle karşımıza çıkarak kullanıcı deneyimini artırıyor. Apple tarafından satın alınan Shazam uygulaması piyasadaki en popüler müzik bulma programı olarak biliniyor. Google’da bu uygulamaya rakip olmak için sesli asistanına yeni bir özellik getirdi. Yeni eklenen bir güncelleme ile birlikte, sadece etrafınızda çalan bir şarkıyı değil aynı zamanda mırıldandığınız bir parçayı da Asistan sizin için bulabiliyor.

 

Asistan mırıldanmanızdan şarkıyı buluyor

Google Asistan özelliği olan Hum to Search yani mırıldan ve ara özelliği çok basit bir kullanıma sahip. Google Asistan uygulamasını açtıktan sonra, mikrofon simgesine dokunup “bir şarkı ara” “bu şarkı nedir?” cümlelerinden birini sorabilirsiniz.

 

 

Bu cümleyle birlikte şarkıyı mırıldanabilir ya da çevrenizde çalan bir şarkıyı dinletebilirsiniz.

 

Mırıldan ve ara özelliği ile Google Asistan, mırıldandığınız parçalara en benzeyen üç şarkıyı sizin için sıralıyor. Bulunan parçanın üzerine tıklandığında ise sadece Google üzerinde arama yapılabiliyor.

Şu an için Android tarafında Türkçe dahil 20 dili destekleyen uygulama, iOS tarafında ise şu an an için yalnızca İngilizce destekli olarak karşımıza çıkıyor. Google’ın kısa bir sürede iOS tarafına diğer dilleri eklemesi ve desteklenen dil sayısını artırması bekleniyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR