E-Devlet üzerinden abonelikler nasıl iptal edilir?

Elektronik haberleşme aboneliklerinin iptali uzun zaman alan ve şubeye gitmeyi gerektiren bir işlem olmaktan çıktı. Artık e-devlet hizmeti üzerinden telefon, televizyon ve internet abonelikleri iptal edilebilecek. İşte adım adım abonelik iptal rehberi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2020 15:36 GÜNCELLEME 26.10.2020 15:36 TEKNOLOJİ
E-Devlet üzerinden abonelikler nasıl iptal edilir?
E-Devlet üzerinden abonelikler nasıl iptal edilir?

Kablo TV, internet, mobil veya sabit telefon gibi elektronik haberleşme hizmetleri artık e-devlet üzerinden iptal edilebiliyor. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle birlikte bu hizmet e-devlet portalını kullanan vatandaşlara sunuldu.

 

Böylece, sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliğini iptal ettirmek istediğinde, hizmet aldığı işletmeciye yazılı dilekçeyle başvurmak, faks çekmek gibi işlemlerle uğraşmadan "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden abonelik iptal başvurusunu yapmış olacak.

Abonelerin online iptal taleplerinin ardından hizmet sağlayan şirketler, 24 saat içerisinde ücretlendirmeyi durdurmak zorunda olacak. Bu işlemler için daha önce geçerli olan dilekçe ile başvuru veya faks çekme gibi prosedürler, artık gerekli değil. Sabit ya da mobil telefon, internet ve TV abonelik iptali e-Devlet'ten nasıl yapılır?

 

e-Devlet ile abonelik iptali nasıl yapılır?

Adım #1: BTK'nın eDevlet'teki Abonelik Fesih Başvurusu sayfasına gidin,

Adım #2: E-Devlet hesabınıza giriş yapın,

İşlemi yapabilmek için mobil, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ya da elektronik bankacılık yolu ile giriş yapmalısınız.

Adım #3: Açılan listeden iptal etmek istediğiniz aboneliği seçin,

Adım #4: Başvuruda bulunun,

Adım #5: Başvurunuzu aynı hizmet sayfası üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Mobil uygulamayla da yapmak mümkün

Yukarıdaki işlemlerin tamamını e-Devlet mobil uygulaması üzerinden de gerçekleştirebiliyorsunuz. Mobil uygulamayı açtıktan sonra e-Devlet hesabınıza giriş yapmanız, hizmet arama bölümüne "BTK abonelik iptali" yazıp sonuçlardaki "Abonelik Fesih Başvurusu" hizmetine tıklamanız yeterli.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR