Google kablosuz menzilini artıracak teknoloji üzerinde çalışıyor

İnternet günlük ihtiyaçlar arasında yer almaya devam ederken bağlantı kalitesi ve menzili üzerine araştırmalar da devam ediyor. Google’ın üst şirketi olan Alphabet, kırsal alanlarda internet erişiminin yaygınlaştırılabilmesi için bazı projeler üretti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2020 09:44 GÜNCELLEME 12.11.2020 09:44 TEKNOLOJİ
Google kablosuz menzilini artıracak teknoloji üzerinde çalışıyor
Google kablosuz menzilini artıracak teknoloji üzerinde çalışıyor

Alphabet, dünyanın yetersiz hizmete sahip bölgelerindeki dijital uçurumun üstesinden gelmek için son birkaç yıldır sıkı bir çalışma içerisinde. Bunlara ek olarak, uzak mesafelere sahip Ay ve Mars’a yolculuk gibi projelere hızlı internet desteği sağlamak da Alphabet’in amaçlarında birisi. Eski adıyla FSOC, yeni adıyla Taara Projesi olarak adlandırılan çalışma ile birlikte uzak mesafelere kablosuz internet sağlanabilecek.

 

Kenya‘da çalışmalarına başlayan Alphabet, bu süreçte Econet, Liquid Telecom ve Econet Group gibi şirketler ile birlikte ortaklaşa çalışıyor. Projenin çalışma prensibi ise temelde ışığa dayanıyor.

 

Görünmeyen bir ışık demeti, internet erişimine sahip bir terminalden uzak mesafedeki başka bir terminale iletiliyor. Işığın içerisinden geçirilen internet ile birlikte, diğer bölgede kablosuz internet erişimi sağlanabiliyor. Alphabet, kablosuz internet projesinde 20 kilometrelik bir alan içerisinde 20 Gbps’e kadar bant genişliği sunabiliyor.

Fiber optik kablo döşemenin maliyetlerinden ve zorluklarından kurtulan Alphabet, Afrika’da birçok ülkede bu projeyi denemek istiyor. Sinyalin kesilme olasılığını en aza indirmek için ışık demetlerini ileten terminaller yüksek kulelere, direklere ve çatılara yerleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR