Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için 113 milyon dolar ceza

Apple'ın eskiyen iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını kabul ettiği batterygate skandalı yeni bir cezayla gündeme geldi. Apple bu skandal nedeniyle 113 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Ayrıca şirket daha şeffaf olacağına dair taahhüt verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2020 10:44 GÜNCELLEME 19.11.2020 10:50 TEKNOLOJİ
Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için 113 milyon dolar ceza
Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için 113 milyon dolar ceza

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın eski cihazları yavaşlattığı geçtiğimiz yıllarda gündeme gelmişti. Şirketin de kabul ettiği bu durum, eskiyen bir cihazın sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için bilinçli olarak yavaşlatılması olarak karşımıza çıkıyor. Gelen son haberler Apple'ın soruşturma geçirdiği bu mesele için 113 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini gösteriyor.

 

 

Apple'ın batterygate uygulaması, ilk kez 2017 yılında gündeme geldi. Olayın patlak vermesiyle Apple, dünya genelindeki tüketicilerin ağır eleştirilerine maruz kaldı. ABD'nin Arizona, Arkansas ve Indiana eyaletlerindeki yetkili kurumlar ise olayla ilgili soruşturma başlattılar. Dün itibarıyla sonuçlanan soruşturmalarda Apple, batterygate meselesinde haksız bulundu. Şirket, adli para cezasına ek olarak tüketicilere daha şeffaf olmak için yasal bir taahhüt verdi.

113 milyon dolarlık ceza

 

 

Apple, 2018 yılında radikal bir alarak kullanıcılar için yeni bir dönem başlattı. Şirket, iOS güncellemesiyle birlikte pil ömrüyle ilgili detaylı bilgi sahibi olunmasını sağladı. Ancak bu çalışmalar, Apple'ın cezadan kaçmasını sağlayamadı. Çünkü o dönemlerde kriz haline gelen batterygate meselesi, ABD genelinde manşet olmuştu. Soruşturmanın neticesinde de Apple, 113 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Apple, bundan sonra iPhone'larda daha şeffaf olacak ancak bunun nasıl olacağı bilinmiyor. Neticede kullanıcılar, 2018 yılından beri pil durumlarını görüntüleyebiliyorlar. Bundan sonrası içinse ne gibi bir uygulamanın yapılacağını zaman gösterecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR