Yeni nesil iPhone modelleri periskop lensle gelecek

iPhone'ların yakın bir gelecekte 10X optik yakınlaştırma yapabileceğini iddia eden bir rapor yayınlandı. Yeni nesil iPhone'larla ilgili bu iddia güvenilir bir kaynak tarafından daha önce de gündeme getirilmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2020 09:28 GÜNCELLEME 01.12.2020 09:28 TEKNOLOJİ
Yeni nesil iPhone modelleri periskop lensle gelecek
Yeni nesil iPhone modelleri periskop lensle gelecek

Apple, gelecek nesil iPhone modellerinde telefonun kalınlığını ya da kamera çıkıntısının yüksekliğini artırmadan 10 kata kadar optik yakınlaştırma sağlayabilen periskop lensler kullanmayı planlıyor. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, daha önceki tahminlerinde yeni teknolojinin 2022 model iPhone'larda kullanılacağını söylemişti.

 

Apple'ın iPhone kamera tedarikçileri için yaptığı planların ayrıntılarını veren Kuo, en iyi Koreli ve Çinli lens tedarikçilerinden olan Semco ve Sunny Optical'ın bu yıl iPhone tedarik zincirine katılacağını düşünüyor. Kuo, ayrıca iPhone'ların 2022 yılında Semco tarafından üretilen periskop telefoto lenslere sahip olacağını da belirtmişti.

Samsung'dan yardım alabilir

 

Digitimes'ın raporu, Apple'ın sonraki akıllı telefonlarının kamera kurulumunu iyileştirmek istediğini ve bunu cihazların yakınlaştırma yeteneklerini artırarak yapmayı hedeflediğini söylüyor. Görünüşe göre şirket, bu işlevi kendi başına inşa etmek yerine Güney Koreli şirketlerle ortaklık kurmayı düşünüyor. Bu noktada söz konusu periskop lenslerin Samsung'dan temin edilebileceği yönünde tahminler mevcut.

Şu anda piyasada Samsung Galaxy S20 Ultra, Huawei P40 Pro, vivo x50 Pro +, OPPO Find X2 Pro, Huawei Mate40 Pro ve diğer birkaç akıllı telefonda daha iyi fotoğrafçılık yetenekleri için periskop lens bulunuyor. Bu noktada Apple, kervana katılan bir sonraki üye olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR