Google iPhone'larda kritik güvenlik açığını tespit etti

Google'da çalışan güvenlik uzmanı, iOS işletim sisteminde kritik bir güvenlik açığını tespit ederek sorunu Apple'a bildirdi. iPhone'lardaki bu açık sayesinde bilgisayar korsanları kullanıcılara fotoğraf, e-posta ve mesajlara ulaşabiliyor

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2020 12:05 GÜNCELLEME 02.12.2020 12:09 TEKNOLOJİ
Google iPhone'larda kritik güvenlik açığını tespit etti
Google iPhone'larda kritik güvenlik açığını tespit etti

Google Project Zero ekibinde çalışan güvenlik uzmanı Ian Beer, iPhone'lardaki AirDrop hizmetinin çalışmasını sağlayan AWDL isimli bileşende kritik bir güvenlik açığı tespit ettiğini açıkladı.

 

 

E-POSTA, FOTOĞRAF VE MESAJLARA ERİŞİM SÖZ KONUSU

Yapılan açıklamaya göre siber korsanlar, söz konusu açıktan faydalanarak iPhone sahiplerinin fotoğraflarına, e-postalarına ve mesajlarına erişebilir. Ancak Ian Beer, şimdiye kadar hiçbir iPhone sahibinin bu açıktan etkilenmediğini söylüyor.

 

 

APPLE'A SORUNU BİLDİRDİ

Ian Beer, tespit ettiği güvenlik açığını ödül programı kapsamında Apple'a bildirdiğini, ancak herhangi bir ödül beklentisinin olmadığını dile getirdi. Beer ayrıca, bu açık için Apple ile birlikte çalışabileceğini ve verilen ödülü hayır kurumlarına bağışlayabileceğini de belirtiyor.

Apple, Wireless Direct Link (AWDL) protokolünü ilk olarak 2014 yılında tanıttı ve o zamandan beri iPhone ve Mac dahil tüm ürün serisine entegre etti.

Geçtiğimiz yıllarda da AWDL bileşende bazı güvenlik açıkları olduğu konusunda uzmanlardan uyarılar gelmişti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR