Uzmanlar biyoteröristlere karşı uyardı!

Bilim insanlarını zehirli kimyasallar veya ölümcül virüsler üretmeleri için kandıran çevrim içi bir saldırı ortaya çıkarıldı. Siber güvenlik uzmanları biyoteröristlerin 'farkında olmayan' bir biyoloğun bilgisayarına kötü amaçlı yazılım bulaştırabileceğini gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2020 12:14 GÜNCELLEME 02.12.2020 13:30 TEKNOLOJİ
Uzmanlar biyoteröristlere karşı uyardı!
Uzmanlar biyoteröristlere karşı uyardı!

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı (HHS), potansiyel olarak zararlı DNA taraması yapan sentetik gen sağlayıcılarından DNA dizilimlerini taramak için protokoller uyguluyor.

 

 

Ancak siber güvenlik ekibi, gizleme yoluyla yönergeleri atlamayı başardı ve 50 gizlenmiş DNA örneğinden 16'sının HHS protokollerine göre tarandığında tespit edilemediğini buldu.

Bu tür açıkların, kötü amaçlı yazılımın laboratuvardaki biyolojik süreçlere müdahale etmesine neden olabileceğine dikkat çekildi.

 

 

BİYOTERÖRİZM TEHDİDİ GERÇEK!

Ben-Gurion Üniversitesi Karmaşık Ağlar Analiz Laboratuvarı Başkanı Rami Puzis, "Tehlikeli maddelerin hem kasıtlı hem de kasıtsız üretimini düzenlemek için, çoğu sentetik gen sağlayıcısı, şu anda bu tür saldırılara karşı en etkili savunma hattı olan DNA dizilimlerini taramaktadır." dedi.

Nature'da yayınlanan makalede, "Bu tehdit gerçek. Biz bir kavram kanıtlama çalışması yaptık. Toksik bir peptidi kodlayan karmaşık bir DNA, tarama protokolünü uygulayan yazılım tarafından tespit edilemedi." bilgisi paylaşıldı.

Puzis, "Bu makalenin, sağlam, dirençli bir DNA dizisi taraması ve siber güvenlikle güçlendirilmiş sentetik gen üretim hizmetleri için zemin hazırladığını umuyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Esenler li 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güldüm.DSO bioterorist değil sanki.Bu örgüt korku pompalayarak zaten virüsü yaydı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR