Apple uygulamaların verilerimizi nasıl kullandığını ifşa edecek

Apple yeni güncellemesi iOS 14.3 ile uygulamaların kullandığı verilere dair şeffaflığı artırıyor. Yani iPhone kullanıcıları artık hangi uygulamanın hangi verileri topladığını görebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2020 21:58 GÜNCELLEME 14.12.2020 22:00 TEKNOLOJİ
Apple uygulamaların verilerimizi nasıl kullandığını ifşa edecek
Apple uygulamaların verilerimizi nasıl kullandığını ifşa edecek

Apple tarafından AppStore'da yer alan uygulamaların daha şeffaf bir şekilde iOS kullanıcılarına sunulacağı duyuruldu. Yeni iOS 14.3 güncellemesiyle kullanıcılar artık hangi uygulamaların hangi verileri depoladığını net bir şekilde görebilecek.

 

 

Şirket ilk olarak Dünya Geliştiriciler Konferansında "beslenme etiketi" gizlilik açıklamalarını sağlama niyetini duyurmuştu ve geçtiğimiz ay Apple, geliştiricilerin bu bilgileri 8 Aralık'a kadar sağlaması gerektiğini belirtti. Eğer geliştiriciler bu bilgileri sağlayamazsa güncelleme yapma izinlerini kaybedecek. Apple bu kuralı iOS 14'ün en son sürümü yüklü olan tüm iOS cihaz sahipleri için resmen başlatıyor. 

Apple, iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS dahil tüm platformlarındaki uygulamalar için yeni etiketlerin gerekli olacağını ve bir geliştirici her yeni güncelleme gönderdiğinde bunların güncel ve doğru olması gerektiğini söylüyor. 

 

Apple gizlilik etiketleri üç kategoriye ayrılacak

App Store'daki her yazılım parçası gizlilik etiketine sahip olacak. 

Apple tarafından bu etiketler sizi izlemek için kullanılan veriler, sizinle bağlantılı veriler ve sizinle bağlantılı olmayan veriler şeklinde üç kategoriye ayrılacak.

Etiketin "sizinle bağlantılı veriler" kısmı, sizi tanımlamak için kullanılabilecek her türlü veridir. Bu, uygulamayı kullanmaktan veya hizmet veya platformda bir hesaba sahip olmaktan elde edilen veriler ve reklam amacıyla bir profil oluşturmak için kullanılabilecek, cihazın kendisinden alınan tüm veriler anlamına geliyor.

"Size bağlı olmayan veriler", gizlilik etiketinin konum verileri veya tarama geçmişi gibi belirli veri türlerinin sizinle herhangi bir tanımlanabilir şekilde bağlantılı olmadığını açıklayan bölümü oluyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR