TÜRKSAT 5A’nın fırlatılmasına saatler kaldı

Türksat 5A, Türkiye saatine göre 8 Ocak Cuma günü saat 04.28'de uzaya gönderilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2021 11:19 GÜNCELLEME 07.01.2021 18:52 TEKNOLOJİ
TÜRKSAT 5A’nın fırlatılmasına saatler kaldı
TÜRKSAT 5A’nın fırlatılmasına saatler kaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türksat 5A’nın fırlatılmasına saatler kaldığını belirterek Türkiye saatine göre 8 Ocak Cuma günü saat 04.28’deTürksat 5A’nın uzaya gönderileceğini bildirdi. Karaismailoğlu, “Türksat 5A’nın yörüngesinde hizmete girmesiyle birlikte, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B ile birlikte, uzaydaki aktif haberleşme uydu sayımız 4’e çıkacaktır. Türksat 5A’nın da devreye girmesiyle birlikte, uzay vatanda çok daha güçlü olacağız” dedi.

 

 

Türksat 5A’nın uzaya gönderilmesine sayılı saatler kaldı. Türkiye saatine göre 8 Ocak Cuma günü saat 04.28'de SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle ABD/Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral üssünden fırlatılacak uydu, 31 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek. Türksat 5A uydusu manevra ömrüyle yörüngedeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak. Türksat 5A'nın, 31 derece doğu yörüngesindeki konumuna ulaşmak için yapacağı yolculuğun yaklaşık dört ay sürmesi ve bu yılın ikinci çeyreğinde hizmete başlaması hedefleniyor.

“Uzay vatanda çok daha güçlü olacağız”

 

 

Türksat 5A uydusunun gönderilmesi ile ilgili konuşan Bakan Karaismailoğlu, uydu haberleşmesi alanında tarihi günler yaşandığını ifade etti.  30 yıl süre ile uzayda hizmet verecek olan Türksat 5A uydusunun manevra ve hizmet ömrünün, diğer uydularımıza kıyasla çok daha uzun olacağına dikkat çeken Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Ülkemizin beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A’nın ABD’nin Florida Eyaleti’ndeki Cape Canaveral Üssünden Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilmesine saatler kaldı.  31. derece doğu yörüngesinde yerini alacak olan Türksat 5A’nın hizmete girmesiyle birlikte, doğu ve batıya ek olarak, Ortadoğu ve Afrika Kıtası’nı da kapsama alanımıza ekleyeceğiz. Türksat 5A’nın yörüngesinde hizmete girmesiyle birlikte, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B ile birlikte, uzaydaki aktif haberleşme uydu sayımız 4’e çıkacaktır. Türksat 5A’nın da devreye girmesiyle birlikte, uzay vatanda çok daha güçlü olacağız”

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir uydunun sadece uzay denilen kendi atmosferimizin dibindeki bir yere yerleşmesi bile 4 ay sürüyor . Varın siz aya gitmenin kaç ay süreceğini hatta marsa gitmenin kaç yıl süreceğini hesap edin. Böylece Amerikanın aya gitme ve marsa gitme palavralarını yutun. Sadece hoş bir fentazi gerisi yok yani, mümkün değil. Üstelik böyle bir teknolojide yok. Dünyadan tepki gücüyle nereye giderse o kadarla sınırlı, uzayda hava yok, tepki de yok.
    Cevapla
  • aksaraylı 3 yıl önce Şikayet Et
    sana chpland da iyi uykular
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun türkiyem e
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR