İstenmeyen mesajları engelleyen İYS nasıl kullanılır?

Cep telefonlarımıza gelen tanıtım içerikli kısa mesajlar ve e-postalar artık izinsiz olarak gönderilemeyecek. Tüm kuruluşlar sahip oldukları müşteri bilgilerini İleti Yönetim Sistemi'ne yüklemek ve bu izinlerini onaylatmakla yükümlü hale geldi. Yani artık kurumlardan gelen mesajların hangisini isteyip istemediğimize kara verebileceğiz. Peki İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile nasıl kurum SMS'leri engellenir?

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2021 09:51 GÜNCELLEME 08.01.2021 09:51 TEKNOLOJİ
İstenmeyen mesajları engelleyen İYS nasıl kullanılır?
İstenmeyen mesajları engelleyen İYS nasıl kullanılır?

Ticaret Bakanlığı'na SMS'ler hakkında gelen şikayetlerin artması sonucu, İleti Yönetim Sistemi(İYS) kuruldu. Bu platform sayesinde kurumlar tarafından tüketicilerin onayı olmadan SMS veya e-posta gönderimi yapılamayacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısında kurulan İYS, bugünden itibaren firmaların, sahip olduğu tüm verileri(e-posta, telefon numarası vs.) sisteme yükleyerek onaylatması gerekiyor. 

 

İleti Yönetim Sistemi ile SMS ve arama engelleme nasıl yapılır?

İlk olarak İYS ana sayfasına https://iys.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Sağ üst köşedeki vatandaş girişini tıklayın. Burada isterseniz e-devlet ile giriş yapabilir, isterseniz de telefon veya e-posta adresinizle giriş yapabilirsiniz. 

 

E-devlet ile giriş yaparak kişisel profil oluşturabilirsiniz. Ayrıca SMS ve e-posta izinlerinizi tek ekranda kontrol etmek mümkün. 

Telefon numarası veya e-postayla giriş yaparsanız her bir giriş yöntemi için bir doğrulama kodu geliyor. Adresinizi veya telefon numaranızı yazdıktan sonra doğrulama koduyla sisteme giriş yapabilirsiniz. 

Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza kayıtlı olduğunuz firmalar ve onaylar çıkıyor. Bu liste üzerinde onay yazılı kısma tıklayarak seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj veya e-posta almak istemiyorsanız bu kutucuğu RET olarak değiştirmeniz gerekiyor. 

Şirketler hızla İYS'ye bilgileri ekliyor

İşlem gerçekleştikten sonra RET bildirimlerinin iletilmesini takip eden 3 iş günü içinde Hizmet Sağlayıcı tarafından iletişim adresinize ticari elektronik ileti gönderimi durdurulacaktır. Ayrıca listede size ileti ve arama izni olan bir şirketi göremiyorsanız henüz İYS’ye kaydolmamış olabilir. İşletmelerin kaydolması için son tarih 31 Mayıs 2021 olarak belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR