Geliştiricilerine yıllar sonra para kazandırdı

Twitch'te son günlerin popüler oyunu Rust, 7 yıl önce piyasaya çıkmıştı. Steam'de indirme rekorları kıran oyun, geliştiricilerine 2 günde milyonlarca dolar kazandırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2021 10:29 GÜNCELLEME 10.01.2021 10:29 TEKNOLOJİ
Geliştiricilerine yıllar sonra para kazandırdı
Geliştiricilerine yıllar sonra para kazandırdı

Twitch sayesinde aniden patlama yapan oyunlar listesi genişlemeye devam ediyor. Şimdi de aslen yedi yıllık bir oyun olan Rust, Twitch'in yeni kralı oldu. Rust aniden büyük bir popülerlik kazanınca oyunun geliştiricileri de müthiş gelirler elde etmeye başladı.

 

Rust yapımcı stüdyosu Facepunch'ın kurucusu olan geliştirici Garry Newman, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, Rust'ın bu hafta içerisinde iki farklı günde 1 milyon dolardan fazla para kazandığını söyledi. Rust her geçen gün daha da fazla oyuncu çektiği için muhtemelen önümüzdeki günlerde bu gelirler daha da artacak.

Hayatta kalma/sandbox türündeki Rust ilk olarak 2013 yılında erken erişim olarak piyasaya sürülmüştü. Oyun daha sonra 2018'de tam sürüm olarak çıkışını yaptı. Rust normalde de aslında gayet popüler bir oyundu ancak Twitch'te bir fenomen haline gelince oyuncu sayıları birden 4-5 katına çıktı. Bu yazıyı yazdığım sırada eş zamanlı oyuncu sayısı 243 bine ulaşmış durumda ve yine yeni bir rekor kırıyor.

 

Türkçe seslendirme ve altyazı desteğine sahip olan Rust, Steam'de şu anda %33 indirimle 40,20 TL'ye satılıyor. Oyunun konsol versiyonu da bu yıl içerisinde yayınlanacak..

KAYNAK : donanımhaber, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR