Şifreyi yanlış girerse 220 milyon dolara veda edecek

Bir yazılımcı 220 milyon dolarlık cüzdanına ulaşabilmek için şifresini hatırlamaya çalışıyor. Şifreyi doğru girebilmek için 2 hakkı kalan yazılımcı eğer bu hakları da yanlış kullanırsa 220 milyon doları tamamen kaybedecek.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2021 12:07 GÜNCELLEME 13.01.2021 12:12 TEKNOLOJİ
Şifreyi yanlış girerse 220 milyon dolara veda edecek
Şifreyi yanlış girerse 220 milyon dolara veda edecek

Bitcoin son günlerin en çok kazandıran para birimleri arasında yer alıyor. Yatırımcılar büyük yükseliş sonrasında mutlu oldu diyebiliriz. Bu kişilerden birisi de yazılımcı Stefan Thomas. San Francisco’da yaşayan Thomas bu kazancını kaybetmek ile karşı karşıya.

 

 

Thomas bu hafta New York Times’a yaptığı açıklamada, hard diskinde yer alan elektronik cüzdanına erişebilmek için iki şifre hakkı kaldığını belirtti.

Thomas bu iki hakkında da doğru şifreyi giremezse 220 milyon dolar değerindeki kripto paraya ulaşamayacak.

 

 

Başka bir deyişle Alman yazılımcı yanlış şifre girerse 220 milyon dolar kaybedecek 

Times’ın raporuna göre dünya genelinde kripto paraların yüzde 20’si cüzdanlara erişimin kaybedilmesi sebebiyle kayıp. 

YORUMLAR 2
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Komedi başvuracak bir makam da yok yani. O aslında olmayan(bir üretim karşılığı olmayan değerler) paralar ne olacak. Şu anki krizlerin sebebi karşılığı olmayan - var işte efendim - diye bize gösterilen arkası boş sayılar. Borç ile yoktan para üretenler. Belgeselde şöyle anlatıyor, ABD para basmaya ihtiyacım var der, Süslü bir borç kağıdı basar FED'e verir, FED bunu kasasına koyar matbaasında adına dolar denen süslü kağıtlar basar, ABD'ye verir. ABD'ye bu doların karşılığı mal ver desen bileğin güçlü ise gel al der.Çünkü ABD'yi satsan dolaşımdaki para değerini karşılamaz.
    Cevapla
  • bilgiç 3 yıl önce Şikayet Et
    bence haber eksşk yada yanlış cüzdanlar sifrelerle acılık kapansada yonetimi tohum denilen cuzdan kodlarıdır cuzdan kodu şifresiz şahısa özeldir ekşndeyse şifresiz heryerde herzaman gişis yapabilirsin. eger pk nı kayıp eddiysen ve şifrenide unutursan yedeklemende yoksa ne yapacak akıllı adam parasını şöminede saklamaz demi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR