Apple verilerinizi kiminle paylaşacağınızı soracak

iPhone modellerine yakında gelecek olan iOS 14.4 güncellemesinin oyun değiştirecek gizlilik özellikleri olacağı iddia edildi. iOS 14.4 ile gelecek olan ‘uygulama izleme şeffaflığı’ isimli bu özelliğin kullanıcı mahremiyetini korumak adına önemli bir adım olacağı düşünülüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2021 15:40 GÜNCELLEME 18.01.2021 15:40 TEKNOLOJİ
Apple verilerinizi kiminle paylaşacağınızı soracak
Apple verilerinizi kiminle paylaşacağınızı soracak

Apple’ın yeni işletim sistemi güncellemesi İOS 14.4’e sayılı günler kaldı. Desteklenen iPhone modelleri için yayınlanacak olan güncellemedeki bir özellik mahremiyet anlamında büyük farkındalığa sebep olacak. Uygulama İzleme Şeffaflığı isimli özellik iOS 14.4 ile beraber iPhone modelleri için aktif edilecek. Bu özellik sayesinde iPhone’unuzda bir uygulama kullanırken, aktif olarak izlemeyi etkinleştirmeye izin veren bir kutucuk açılacak.

Verilerinizi kişisel reklamlar için kullanacak

Bu kutucukta şu ifadeler yer alacak, “X uygulaması, diğer şirketlerin sahip olduğu uygulamalar ve web sitelerinde sizi izlemek için izin istiyor. Verileriniz, size kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için kullanılacak.”

Alt kısımda da “izlemeye izin ver” veya “uygulamanın takip etmemesini iste” seçeneklerinden birini seçebileceksiniz.

Bu gizlilik özelliği ilk olarak Aralık ayı sonlarında yayınlanan İOS 14.4 beta sürümünde ortaya çıkmıştı. İkinci beta sürümü geçtiğimiz hafta yayınlanan güncellemenin çok yakında tam sürüm olarak genel kullanıcıya dağıtılması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR