Sosyal medya siteleri, Rusya'nın talebiyle "protesto içeriklerini" silmeye başladı

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), ülkede faaliyet gösteren YouTube, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinin, gençleri izinsiz protestolara katılmaya teşvik eden içerikleri silmeye başladıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2021 15:50 GÜNCELLEME 22.01.2021 15:50 TEKNOLOJİ
Sosyal medya siteleri, Rusya'nın talebiyle "protesto içeriklerini" silmeye başladı
Sosyal medya siteleri, Rusya'nın talebiyle "protesto içeriklerini" silmeye başladı

Roskomnadzor’dan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki sosyal medya sitelerine, gençleri izinsiz protestolara katılmaya teşvik eden yayınların durdurulmasının Rus yasaları doğrultusunda talep edildiği hatırlatıldı.

Sitelerin söz konusu talebe uymaya başladıkları bilgisine yer verilen açıklamada, “YouTube ve Vkontakte söz konusu içeriklerin yüzde 50’sini sildi. TikTok yüzde 38’ini, Instagram ise yüzde 17’sini sildi.” denildi.

Rusya Başsavcılığı da dün yaptığı açıklamada, protestolara katılma çağrıları içeren internet sitelerine erişimin kısıtlanmasını talep ederken, konuya ilişkin gerekli adımların atıldığını kaydetmişti. 

Kremlin'e muhalif 44 yaşındaki Aleksey Navalnıy, 22 Ağustos 2020'de Omsk'tan özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesi'ne nakledilmişti.

Navalnıy, tedavi gördüğü Almanya'dan döner dönmez Moskova'daki havaalanında 17 Ocak'ta gözaltına alınmış, 18 Ocak’ta tutuklanmıştı. 

Navalnıy yanlıları, 23 Ocak’ta ülke çapında protesto gösterileri yapılması çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de olunca ifade özgürlüğü
    Cevapla
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Başta FETÖ ,PKK ,THKP-C gibi terör örgütleri ile yabancı pek çok gizli servisler bu platformları kullanarak Türkiye'de de halkı istedikleri doğrultuda yönlendirmek için gayret sarfetmektedirler.Yapılan yorumlardan,istenilen tavsiyelerden vs bunların tesbit edilip vatandaşın uyarılması yerinde olacaktır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR