Apple ve Samsung şeker hastaları için yeni akıllı saat üretecek

Yeni ortaya çıkan bir rapora göre Samsung Galaxy Watch 4 ve Apple Watch Series 7’nin sağlıkla ilgili önemli bir özelliğe sahip olacağı ortaya çıktı. Akıllı saatlerin kazanacağı yeni özelliğin milyonlarca kişiyi ilgilendirdiği de belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2021 10:41 GÜNCELLEME 25.01.2021 10:45 TEKNOLOJİ
Apple ve Samsung şeker hastaları için yeni akıllı saat üretecek
Apple ve Samsung şeker hastaları için yeni akıllı saat üretecek

Apple’ın bir süredir Apple Watch’lar için non-invaziv yani iğnesiz bir şeker ölçümü teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu sayede insüline bağımlı olan şeker hastalarının ölçüm için iğne yapmaları gerekmeyecek. Kan şekerini ölçebilen bir saat olursa sürekli olarak diyabet hastaları, parmak uçlarını iğneyle delerek ölçüm yapmak zorunda kalmayacak. Apple ve Samsung’un yeni nesil akıllı saatlerinin şeker hastalarının hayatlarını daha acısız hale getireceği belirtildi.

Samsung’un 2021’in ikinci yarısında üç yeni akıllı saat çıkaracağı ve kan şekeri ölçümlerini sunacak modelin Samsung Galaxy Watch 4 veya Samsung Galaxy Watch Active 3 olarak adlandırılacağı bildirildi. Apple Watch Series 7‘nin de aynı özelliği sunacağı iddia ediliyor.

Bu özellik satış rekorları kırdırabilir

Saatler, Raman spektroskopisi adı verilen bir teknoloji kullanacak. Özel bir lazer ışığı kullanan bu teknoloji, bir kişinin kanındaki glikoz miktarı bileşim oranını belirleyebiliyor. Bu teknoloji için şeker hastalarının ötesine geçen başka uygulamalar da var.

Bu özelliği kan şekeri düzeylerini izlemekle sınırlandırmak bile Apple ve Samsung’un ağrısız kan şekeri ölçümü yapma özelliğine sahip yeni akıllı saatlerine yoğun taleple sonuçlanabilir.

Apple ve Samsung hatasız ölçüm yapmalı

Bununla beraber eğer Apple ve Samsung bu özelliği yeni akıllı saatlerinde sunmayı düşünüyorsa, burada hataya yer olmadığını da biliyorlar. Çünkü küçük bir oranda bile yapılacak yanlış okuma, kullanıcının çok fazla insülin almasına veya yeterli insülin almamasına neden olabilir. Yeterli insülin almayan diyabetik kişinin kan şekeri çok yüksek kalır ve kullanıcının görme yeteneği gibi faaliyetlerini etkileyebilir. Gereğinden çok insülin enjekte edilirse de, bir şeker hastası hipoglisemiden (düşük kan şekeri) muzdarip olabilir ve bayılabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR