Facebook'un Clubhouse'a rakip geliştirdiği iddia edildi

Facebook’un sıradaki hedefinin Clubhouse olduğu iddia edildi. Sosyal medya uygulamalarını satın alarak veya kopyalayarak bünyesine geçiren Facebook, şimdi de Clubhouse benzeri bir uygulama geliştirmeye çalışıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2021 11:07 GÜNCELLEME 11.02.2021 11:07 TEKNOLOJİ
Facebook'un Clubhouse'a rakip geliştirdiği iddia edildi
Facebook'un Clubhouse'a rakip geliştirdiği iddia edildi

Clubhouse son birkaç haftada internet dünyasının en popüler sosyal medya platformu haline geldi. Hal böyle olunca Clubhouse’a rakip uygulamalar da uygulama marketlerde yerini almaya başladı. Ayrıca Facebook’un da Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığına dair bir haber The New York Times’da yer aldı.

Haberde Facebook projesinin kullanıcılar için ses tabanlı sohbet odaları oluşturmayı amaçladığını, ancak hala erken aşamalarda olduğunu bilgisi paylaşıldı. Facebook'un Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı haberi ise CEO Mark Zuckerberg'in Clubhouse'a katılmasından, artırılmış ve sanal gerçekliğin geleceği hakkında konuşmak için bir odaya katılmasından yalnızca beş gün sonra geldi.

Facebook Clubhouse’u Snapchat ve TikTok’a yaptığı gibi klonlayabilir

Facebook böyle bir projeyi henüz resmi olarak onaylamamış olsa da, Facebook ve Facebook'un yan kuruluşlarının rakiplerinin temel özelliklerini kopyaladığı uzun bir geçmişi var. Özetle Facebook'un Clubhouse'u klonluyor olabileceği gerçeği şaşırtıcı değil. Çünkü şirket, Snapchat'tan aldığı Hikayeler ve geçen yıl piyasaya sürülen TikTok rakibi Reels dahil olmak üzere pek çok başka uygulamayla bunu halihazırda gerçekleştirdi.

KAYNAK : webrazzi, Haber7