Rekabet Kurulu'ndan WhatsApp kararı

Rekabet Kurulu, Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2021 12:15 GÜNCELLEME 15.02.2021 13:08 TEKNOLOJİ
Rekabet Kurulu'ndan WhatsApp kararı
Rekabet Kurulu'ndan WhatsApp kararı

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi kararı uzun bir süre gündemden düşmemişti. Rekabet Kurulu da WhatsApp'ın çatı şirketi Facebook ve WhatsApp hakkında geçen ay soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında önemli bir karar alındı.

REKABET KURULU'NUN WHATSAPP KARARI

Rekabet Kurulu, Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına karar verdi.

WhatsApp ise yeni gizlilik sözleşmesi kararında geri adım atmış, 8 Şubat'ta hayata geçecek yeni şartları 15 Mayıs'a ertelemişti.

 

 

YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • Xxxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede paypalin kapatılma sebebi bütün ulkerden ofisi olduğu halde Türkiye'ye acmamasi ve bütün kullanıcıları Amerika'da tutup bütün parayı cebe atıp vergi vermek istememesidir. Dipnot...
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Wattsaap adını yazamıyoruz doğru bile söyleyemiyoruz ama vazgeçemiyoruz öylemi vatsapı silememek acizliktir nelerden vazgeçmedik geçmeyeceğizki silin gitsin silenler sayesinde bu duruma geldi herkes silsinki hayatımızdan çıksın değersizler yeni bir dünya kuralım milyar dolarlık şirketlere ürün olmayalım vatsap hangi mazluma bir lokma ekmek vermiş dünyaya ne katmış
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    bende hic birsey anlamadim:)
    Cevapla
  • Bu süreçte 3 yıl önce Şikayet Et
    tiktok uygulaması asıl tehlikeli olanı.Cocukları uzak tutun bu garip kardesinizi dinleyin
    Cevapla
  • Mehmetçik 3 yıl önce Şikayet Et
    Sildim gitti
    Cevapla
  • mutat 3 yıl önce Şikayet Et
    gururla kullanıyorum whatsapı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR