Milyarderler karşı karşıya! Bill Gates Elon Musk'ı hedef aldı

Bill Gates, katıldığı podcast’te çarpıcı açıklamalarda bulundu. Teknoloji milyarderleri doğa ve uzay konusunda büyük tartışmalar yaşıyor. Gates kendisinin dışındaki teknoloji milyarderleri Musk ve Bezos’u hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2021 12:03 GÜNCELLEME 17.02.2021 12:03 TEKNOLOJİ
Milyarderler karşı karşıya! Bill Gates Elon Musk'ı hedef aldı
Milyarderler karşı karşıya! Bill Gates Elon Musk'ı hedef aldı

Teknoloji milyarderleri Elon Musk ve Jeff Bezos, paralarını dünya atmosferinin dışındaki kolonilere harcarken, Bill Gates daha çok dünyanın dertlerine çözüm arıyor.

Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates geçtiğimiz günlerde bir podcast’te Bezos ve Musk’ın uzay yarışına neden dahil olmadığını açıkladı. Gates, “Hayır, ben Mars insanı değilim. Birçok Mars insanı tanıyorum. Roketlerin çözüm olduğunu sanmıyorum” dedi.

Yeni kitabı “Bir İklim Felaketi Nasıl Önlenir”i tanıtmak için katıldığı yayında Gates, servetini ve vakıflarını insanlığın en büyük problemlerini doğrudan ele almak için kullanmakla ilgilendiğini söyledi. Ayrıca uzaya bir bilet almaya pek hevesli olmadığını da dile getirdi.

ELON'U KÜÇÜMSEMEK İYİ BİR FİKİR DEĞİL

Gates, uzun vadede iklim değişikliğini ele almak ve emisyonları azaltmak söz konusu olduğunda, insanların çelik, et ve çimento gibi daha çevreci hale getirilmesi zor sektörlere daha fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Ancak Tesla gibi firmaların "binek otomobiller gibi kolay şeyler" konusunda büyük adımlar attığını kabul etti.

Gates, "Elon'un Tesla ile yaptığı şeyin, iklim değişikliğine yapılan en büyük katkılardan biri olduğunu söylemek önemli," dedi. "Elon'u küçümsemek iyi bir fikir değil."

BEZOS'UN HEDEFİ 1 TRİLYON İNSANI BARINDIRACAK UZAY KOLONİLERİ

Bu arada Amazon'un kurucusu ve eski CEO'su, şirketi Blue Origin'in 1 trilyon insanı barındırabilecek uzay kolonileriyle birlikte ayda bir üs oluşturmasını istiyor. Hem SpaceX hem de Blue Origin, uzaya yapılacak bir yolculuğun maliyetini önemli ölçüde azaltacak yeniden kullanılabilir roketler geliştirmek için çalışıyor.

 

KAYNAK : Insider, Haber7
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Birisi "sürüyü azaltalım, daha kontrol edilebilir ve verimli hale getirelim" diyor, diğeri "sürüye dokunmayalım, biz daha geniş bir yere geçelim, sağmaya devam edelim. " diyor. Anlaşamadıkları nokta bu, yoksa pek bir farkları yok.
    Cevapla
  • Muşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar Allah'ın kurduğu düzeni karşı çalışan tohumu ve nesli bozan sadece kendisi için çalışan maddeci canlılar. Dunyada icindekilerde umurunda değil dertleri dünya nüfusun 500 miltona indirmek.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilal gates senin modan bitti
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada huzur mu istiyorsun? Yahudiyi öldür.
    Cevapla
  • taha 3 yıl önce Şikayet Et
    billgates çevre için et üretimi diyor.Yakında büyükbaşların çıkardığı gazlar çevreye zarar veriyor diyiip büyükbaşların kesilmesinin gerektiğini söylerse hiç şaşırmam.gıdada insanları kendilerine muhtaç etmek istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR