Kitapyurdu’dan hacklendiği iddialarına ilişkin açıklama!

Çevrimiçi kitap satışı yapan Kitapyurdu.com’un hacklendiği ve 10 bin kullanıcı bilgisinin ele geçirildiği iddiaları üzerine Kitapyurdu'ndan resmi açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2021 12:30 GÜNCELLEME 22.02.2021 22:36 TEKNOLOJİ
Kitapyurdu’dan hacklendiği iddialarına ilişkin açıklama!
Kitapyurdu’dan hacklendiği iddialarına ilişkin açıklama!

Kitapyurdu'nun hacklenme iddialarına dair yaptığı açıklama şöyle:

"22.02.2021 sabah saatlerinde Telegram uygulaması üzerinde Kitapyurdu.com'da bir güvenlik zafiyeti oluştuğu ve kullanıcılarımızın bilgilerinin paylaşıldığı şeklinde bir mesaj ve bir liste dolaşıma girmiştir. Yine Telegram üzerinde bir kullanıcının "Robin Hood"luk yaptığı iddiasıyla yaptığı bir yazışmanın olduğu bir ekran görüntüsü dolaşmaktadır. Öncelikle böyle bir güvenlik zafiyeti olmadığı ve Kitapyurdu.com'un "hacklendiği", "bilgilerinin ele geçirildiği" vb. iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu ve Kitapyurdu'nun KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ SAKLAMADIĞI BİLGİSİNİ bütün müşterilerimize ve kamuoyuna güvenle bildiririz."

HACKLENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Popüler kitap satış sitesi kitapyurdu.com’un siber saldırıya uğradığı iddia edildi. söz konusu saldırılar sonucunda 10 bine yakın Kitapyurdu hesabının ele geçirildiği, bu hesapların Telegram başta olmak üzere çeşitli çevrimiçi ortamlarda paylaşıldığı ifade ediliyor. Eksisozluk.com’da yer alan iddianın detayları aşağıdaki gibi.

Ekşi sözlük yazarı bu olayı; "gece vakti elimde telefonum boş boş takılırken bir posta bildirimi geldi ve kitapyurdu hesabımdan puanlarımın harcanması yoluyla alışveriş yapıldığını (bilenler bilir kitapyurdu'nun puan sistemi var, bu sistemi kullanarak bedava kitap veya eşya satın alabiliyorsunuz) fark ettim. daha sonra alışverişi yapan kişi kendi adresini ve telefon numarasını kargo adresi olarak girdiğini fark edip hemen iletişime geçtim." ifadeleri ile özetliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR