Facebook Avustralya konusunda geri adım attı

Facebook’un Avustralya merkezli haberlere karşı getirdiği engelleme politikası büyük tepkilere neden olmuştu. Sosyal medya devi gelen tepkilerle ilgili bir açıklama yaparak geri adım attığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2021 09:47 GÜNCELLEME 23.02.2021 10:15 TEKNOLOJİ
Facebook Avustralya konusunda geri adım attı
Facebook Avustralya konusunda geri adım attı

Facebook, Avustralyalı yayıncı ve kullancıların haber içeriğini paylaşmalarını engelledikten sadece birkaç gün sonra politikayı tersine çevirdi.

Başlangıçta Facebook, “Yeni lisanslama haber programlarına ve deneyimlerine yatırım yapma planlarımızın bir parçası olarak artık diğer ülkelere yapılacak yatırımlara öncelik vereceğiz” iddasında bulunmuştu. Ancak yeniden yayınlanan bir güncellemede şirket şunları söyledi;

Daha fazla tartışmadan sonra, Avustralya hükümetinin platformumuzun yayıncılara sağladığı değeri onlardan aldığımız değere göre tanıyan ticari anlaşmalara izin verme konusundaki temel endişelerimizi gideren bir dizi değişiklik ve garantiyi kabul ettiğinden memnunuz. Bu değişikliklerin bir sonucu olarak, artık kamu yararına çalışan gazeteciliğe yaptığımız yatırımı daha da ileriye taşımak ve önümüzdeki günlerde Avustralyalılar için Facebook’taki haberleri geri yüklemek için çalışabiliriz.

Müzakereler yeniden başladı

Birkaç gün önce Avustralya Başbakanı Scott Morrison müzakerelerin yeniden başladığını ve şimdilik işleri hallettiklerini söyledi.

News.com.au’ya göre Avustralyalı politikacılar, “Kuralların nasıl işlemesi gerektiği ve haber medyası işletmelerini sağlamaya yönelik çerçeveyi güçlendirmek için dijital platformlara ve haber medyası şirketlerine daha fazla netlik sağlamak için Haber Pazarlığı Yasasına değişikliklerin ekleneceğini doğruladı.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR