Sony ve Toshiba Uygur Türklerini zorla çalıştıran Çinli şirketlerle iş yapmayı bırakacak

Sony ve Toshiba gibi teknoloji devlerinin de yer aldığı 12 Japon şirketi, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerini zorla çalıştırdığı gerekçesiyle Çinli şirketlerle yapılan anlaşmaları yeniden gözden geçireceklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2021 09:55 GÜNCELLEME 23.02.2021 10:02 TEKNOLOJİ
Sony ve Toshiba Uygur Türklerini zorla çalıştıran Çinli şirketlerle iş yapmayı bırakacak
Sony ve Toshiba Uygur Türklerini zorla çalıştıran Çinli şirketlerle iş yapmayı bırakacak

Japonya merkezli Sony ve Toshiba gibi devlerin de bulunduğu 12 şirket, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerini zorla çalıştırdığı gerekçesiyle bazı Çinli şirketlerle anlaşmalarını gözden geçirme kararı aldı. Euronews’te yer alan habere göre, Japon şirketleri Çin merkezli ortaklarıyla çalışmayı bırakmayı düşündüğü belirtildi.

ABD, Birleşik Krallık gibi ülkelerin Çin’in doğusunda yer alan Doğu Türkistan Özerk bölgesinden gelen pamuk ve diğer ürünlere ithalat kısıtlaması getirmesinin ardından verilen bu karara diğer ülkelerden de destekler gelmeye devam ediyor. Aralarında Sony, Toshiba, Hitachi, Fast Retailing, Ryohin Keikaku gibi uluslararası alanda tanınan markaların da olduğu 12 Japon menşeli şirket, Uygur Türklerinin "eziyet" derecesine varan çalıştırma koşulları gerekçesiyle Çinli ortaklarına yaptırım uygulayacaklar.

UYGUR TÜRKLERİ ZORLA ÇALIŞTIRILIYOR

Geçtiğimiz ocak ayında Çin'in Uygur Türklerine yaptığı muamelenin "barbarlık" düzeyinde olduğunu söyleyen Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Uygur Türkleri zorla çalıştırılarak elde edilen ürünlerin ticaretine yasak getirileceğini açıklamıştı. İngiltere'ninkine benzer bir hamle de ABD'den gelmişti. ABD, Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığı gerekçesiyle Sincan Üretim ve İnşaat şirketinden pamuk ürünlerinin ithalatını yasaklama kararı almıştı.

 

 

KAYNAK : euronews, Haber7
YORUMLAR 4
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen Türkiye den ortak bulurlar yeter ki para kazansınlar
    Cevapla
  • M.Türkistani 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler den tıs yok."Ey Zalim Çin"diye haykıracak bir babayiğit nezaman çıkacak.
    Cevapla
  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Lenovo almayin
    Cevapla
  • Aykut 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbim elimizden birşey gelmiyor sana havale ediyoruz sen kahhar isminle kahrı perişan et Çin denen zalimleri
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR