Qualcomm Android cihazlara Apple özelliği getiriyor

Qualcomm, Android cihazlara gelişmiş haptik sensörler sunmak için çalışmalara başladı. Apple’ın iPhone 7 ile TouchID’de kullanmaya başladığı bu sensörler dokunsal algıyla kullanıcı deneyimini artırıyordu. Qualcomm’un bu çalışmasının Android ile iPhone arasındaki farkı kapatabileceği ifade ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2021 09:49 GÜNCELLEME 24.02.2021 09:49 TEKNOLOJİ
Qualcomm Android cihazlara Apple özelliği getiriyor
Qualcomm Android cihazlara Apple özelliği getiriyor

Apple geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların ses ve oyun içi eylemlerle eşleştirebildiği ve titreşimler yoluyla tıklanmaları simüle eden araçlar sunmaya başlamıştı. Geliştiricilere sunulan bu haptik sensör API’leri kullanıcı tarafında Android cihazlardan oldukça üst düzey bir deneyim sunuyor.

Qualcomm ve Lofelt, Snapdragon mobil platformunda yerel olarak çalışan “evrensel dokunsal yazılım çerçevesi” oluşturarak aynı şeyi Android için yapmak istiyor.

Lofelt’ın blog gönderinden yaptığı paylaşıma göre Android cihaz üreticileri, mobil oyun ve diğer sürükleyici deneyimler için gelişmiş haptikleri ürünlerine, hatta cihaz aksesuarlarına dahil etmek için yazılımı ve API’yi lisanslayabilecek.

Lofelt, Apple ile Android arasındaki boşluğu kapatmak için, anında dokunsal çalma, tutarlı geçici çalma ve ses ile haptikler arasında daha iyi senkronizasyon sağlayabilen çerçeve geliştirmeleri üzerinde çalışması gerektiğini belirtiyor.

Son olarak bu iş ortaklığının başarıyı yakalaması halinde Qualcomm‘u çip rakiplerinin önüne geçirmesi ve bu süreçte Android’in uygulama deneyimini artırması bekleniyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR