Pfizer aşısının verileri Rus ve Çinli hackerlar tarafından çalındı

Rus ve Çinli bilgisayar korsanları, Avrupa İlaç Ajansı’ndan koronavirüs aşılarıyla ilgili verileri ve Pfizer BioNTech aşısı hakkında bazı belgeleri çaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2021 09:40 GÜNCELLEME 09.03.2021 09:41 TEKNOLOJİ
Pfizer aşısının verileri Rus ve Çinli hackerlar tarafından çalındı
Pfizer aşısının verileri Rus ve Çinli hackerlar tarafından çalındı

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) geçtiğimiz yılın sonunda bir siber saldırıya uğramıştı. Hollanda gazetesi De Volkskrant'ın haberine göre saldırının arkasından Rus ve Çinli bilgisayar korsanları çıktı. Hackerların koronavirüs aşılarına ilişkin verileri çalmak için böyle bir girişimde bulundukları belirtiliyor.

Pfizer'dan Kovid-19 aşısında üçüncü doz kararı! 'Her yıl olacağız'

Uğur Şahin normalleşme için tarih verdi! Önemli ölçüde biter

Bilgisayar korsanlarının geçtiğimiz Aralık ayında birkaç EMA çalışanına kötü amaçlı yazılım içeren e-posta gönderdikleri ve bu sayede kurumun iç ağlarına erişim sağlamayı başardıkları ifade ediliyor. Bir aylık süre zarfında hackerlar ağ üzerinden Avrupa ülkelerindeki aşılama stratejisiyle ilgili birçok bilgi topladı.

Pfizer-BioNTech verileri de çalındı

Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısıyla ilgili belgeleri de çaldıkları bildiriliyor. Söz konusu bilgiler şu anda Pfizer ve Moderna aşıları dahil olmak üzere batılı aşıların itibarını zedelemek ve Rusların Sputnik V aşısını daha rekabetçi hale getirmek için başlatılan dezenformasyon kampanyasında kullanılıyor.

Dünya genelindeki bir çok ülke, Rusların koronavirüs aşısına güvenmiyor. Bu nedenle Putin'in ekibinin Sputnik V aşısına olan güveni artırmak için aktif bir propaganda kampanyası yürüttüğü söyleniyor. Rus istihbaratının başta Pfizer-BioNTech olmak üzere batılı Covid-19 aşılarının itibarını sarsmaya yönelik yanıltıcı bilgiler yaydığına yönelik doneler var.

KAYNAK : Donanımhaber, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR