Tesla'nın güvenlik kamerası hacklendi

Bilgisayar korsanları Silikon Vadisi’nde bulunana Verkada şirketinin topladığı hastane, okul, hapishane ve polis departmanlarına ait 150 bin güvenlik kamerasının canlı görüntülerine ulaştı. Ayrıca Tesla ve CloudFlare’e ait canlı kamera görüntülerine de erişildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2021 10:47 GÜNCELLEME 10.03.2021 10:52 TEKNOLOJİ
Tesla'nın güvenlik kamerası hacklendi
Tesla'nın güvenlik kamerası hacklendi

ABD’de bilgisayar korsanları tarafından 150 bin güvenlik kamerasının canlı yayınına ulaşıldı. Hedefler arasında hastane, okul, şirketler ve hapishaneler gibi kurumlar yer alıyor. Tesla ve Cloudflare gibi şirketlerin de güvenlik kamerası kayıtları internette canlı olarak paylaşıldı.

Elon Musk'a gönderdiğiniz miktarın iki katını kazanın diyerek dolandırdılar

SpaceX'i reddeden Türk profesör: Türkiye'den teklif gelirse...

SİBER SALDIRI ULUSLARARASI ÖLÇEKTE YAPILDI

Bloomberg HT'nin aktardığına göre Verkada kameralarına erişim sağladığını öne süren hackerlardan biri olan Tillie Kottmann siber saldırının uluslararası ölçekte kolektif bir şekilde gerçekleştirildiğini ve amaçlarının görüntülü denetimlerin ne kadar yaygın kullanıldığını göstermek olduğunu belirtti.

Bir Verkada sözcüsü yaptığı açıklamada, “Yetkisiz erişimleri engellemek için tüm iç yönetim hesaplarını askıya aldık. İç ve dış güvenlik firmalarıyla saldırının boyut ve kapsamını soruşturuyoruz. Yetkililere de durumu bildirdik” dedi.

TESLA VE DİĞER ŞİRKETLER AÇIKLAMA YAPMADI

Konuya yakın bir kaynak Verkada’nın tepe bilgi güvenliği yöneticisi ile şirket içi bir ekip ve dışarıdan bir güvenlik firmasının olayı soruşturduğunu duyurdu. Kaynağa göre şirket müşterilerin sorularını yanıtlamak üzere destek hattı kurdu.

Tesla temsilcileri ve diğer şirketler konuya ilişkin yorum yapmadı. Bu haberde ismi geçen hapishaneler, hastaneler ve okullar konuya ilişkin yorum yapmadı veya ilk etapta yorum talebine yanıt vermedi.

KARAKOL VE HASTANE İÇİNDEN CANLI YAYINLAR PAYLAŞILDI

Bloomberg tarafından görülen bir videoda Florida’daki Halifax Health hastanesindeki sekiz hastane görevlisinin bir hastayı yatağa bağladıkları görülüyor. Verkada’nın internet sitesinde Halifax Health hakkında “Bir Florida hastanesi nasıl ölçülebilir HIPAA uyumlu güvenlik sistemini güncelledi ve hayata geçirdi” başlıklı bir örnek olay da bulunuyor.

Bir diğer videoda Massachusetts eyaletindeki Stoughton şehri polis karakolunda polis memurlarının kelepçeli bir adamı sorguladıkları görüntüsü yer alıyor.

Hackerlar aynı zamanda Connecticut eyaleti Newtown şehrindeki Sandy Hook İlköğretim Okulu kameralarına da eriştiklerini açıkladı. Söz konusu okulda 2012’de bir silahlı saldırgan 20’den fazla kişiyi öldürmüştü.

Hackerlar Alabama eyaleti Huntsville kentindeki Madison County Hapishanesi’nin 330 kamerasına da erişti.

YORUMLAR 1
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Zor bir şey değil marifet mi hiç değil.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR