Xiaomi fabrikasının açılış tarihi belli oldu

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikasının açılış tarihi belli oldu. İstanbul Avcılar konumundaki fabrika 2 bin kişiye istihdam yaratacak ve yerli üretim teknolojik ürünlerin pazarda yer almasını sağlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2021 13:00 GÜNCELLEME 16.03.2021 13:13 TEKNOLOJİ
Xiaomi fabrikasının açılış tarihi belli oldu
Xiaomi fabrikasının açılış tarihi belli oldu

Xiaomi'nin Türkiye'de yapacağı üretim için faaliyete geçecek olan fabrikasının resmi açılış tarihi açıklandı.

Habertürk'te yer alan habere göre, Xiaomi ve partneri Salcomp'un, 2000 kişiye istihdam sağlayarak yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak İstanbul Avcılar fabrikasının açılışı 29 Mart 2021 tarihinde gerçekleşecek.

Son dakika haberi: Türkiye'de üretilen Xiaomi telefonlar satışa çıkıyor

Xiaomi Mi 10s'in lansman tarihi açıklandı

Xiaomi 200W hızlı şarjlı amiral gemisi piyasaya sürecek

Xiaomi'nin Türkiye biriminden yapılan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Küresel teknoloji lideri Xiaomi ve akıllı dünyaya güç veren partneri Salcomp'un, 2000 kişiye istihdam sağlayarak yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak İstanbul Avcılar fabrikasının açılışı 29 Mart 2021 tarihinde gerçekleşecektir" denildi.

Açıklamada, 29 Mart'ta gerçekleştirilecek olan açılış törenine Xiaomi Global Başkanı Shou Zi Chew ile Salcomp Avrupa Direktörü David Chang'in de katılacağı ifade edildi.

KAYNAK : habertürk, Haber7
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • KütahyAli 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji artılkarından telefon üreterek vergiden kaçacaklar bakın üretecekleri telefonların işlemci ve ram leri en az 3-4 sene önceki serilerden kasa yeni olsa ne fark eder. Üretim fikri güzel ama kabul edelim Dolar 7-8 lira iken TL ile çarpınca ne demek istediğimi anlarsınız. AB ve ABD de bir asgari ücretli kaç telefon alıyor biz 1 tanesini bile zar zor alıyoruz oda böyle eski seri yeni telefon oluyor. abd asgari ücret 1500 dolar civarında sam amca 2 son model telefon alıyor. Türkiyede 1 yılda 2 telefon alamıyor birim fiyat abd ye göre uygun türkiyeye göre pahalı ama olsun biz 1 yılda aslında 5-6 telefon alıyoruzda 4 ü devlete gidiyor vesselam...
    Cevapla
  • Msnmy 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile Türkiye'yi ekonomik bakımdan karşılaştırma yapmışsın ama olmamış Abd neredeyse dünyanın heryerini sömürüyor petrol hammadde, enerji vb sorunu istediği fiyattan istediği yerden temin ediyor. Vatandaşından almadığı vergiyi dünyadan sönmüyor biz de iyi bir şey yapmış gibi Turukiye ile karşılaşıyoruz.
    Cevapla
  • erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Xiaomi de bizi görecek mi?
    Cevapla
  • polat polat 3 yıl önce Şikayet Et
    fiyatları düşük mü olacak
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet:Ben payımı alırım gerisine karışmam
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    bu haberde öncelik konu istihdam, telefon değil. yani 2000 kişiye iş , üretim ve ihracat . yerli üretim olacağı için vergileri düşük olacak tabiki ucuz olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR