Apple'dan iPhone kullanıcılarına maske güncellemesi

iPhone kullanıcılarının maske nedeniyle zorlandığı FaceID’ye Apple Watch üzerinden kilit açma alternatifi geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2021 10:09 GÜNCELLEME 02.04.2021 10:46 TEKNOLOJİ
Apple'dan iPhone kullanıcılarına maske güncellemesi
Apple'dan iPhone kullanıcılarına maske güncellemesi

Kovid-19 salgınıyla hayatımızın vazgeçilmezleri arasına giren maskeler yüz tanıma sistemleri için büyük problemler oluşturuyor. Özellikle iPhone kullanıcılarının FaceID kilidini açmak için maskeyi indirmeleri gerekebiliyor. Apple tarafından bu sorun için Apple Watch kullanıcılarına özel bir çözüm getirildi.

Apple 45 yılda 'dünyanın en değerli markası haline geldi"

Apple, iPhone 11 batarya ve kapasite sorunlarına güncellemeyle çözüm getirecek

Apple Watch saatleri için watchOS 7.4 güncellemesi bir süredir beta programındaydı. Son beta sürümünde iPhone kullanıcılarını etkileyecek yeni bir değişiklik ortaya çıktı. Artık maske takarken iPhone kilidi Apple Watch ile açılabilecek.

Yeni değişiklikte kullanıcı yüz maskesi kullanıyorsa iPhone yüz taraması yaparken bunu algılıyor ve kullanıcının Apple Watch takıp takmadığını tarıyor. Eğer varsa otomatik olarak kilidi açıyor. Örneğin market gibi yüz maskesinin zorunlu olduğu alanlarda özellik oldukça işe yarayacak. Yine COVID-19 haricinde maske veya kask takılan iş alanlarında da kullanıcıların kilit açmak için yüz tanıma veya şifre girmesine gerek olmayacak.

Apple Watch ile iPhone kilidini açmak için iOS 14.5 sürümünün yüklü olması gerekiyor. Ay içerisinde yeni güncellemeler Apple cihazlarına sunulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR