WhatsApp'a beklenen özellik sonunda geliyor!

WhatsApp, cihazlar arası mesaj geçmişini transfer özelliği için geri sayımı başlattı. Artık kullanıcılar iOS ve Android cihaz alırken iki kere düşünmeyecek.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 10:54 GÜNCELLEME 06.04.2021 11:06 TEKNOLOJİ
WhatsApp'a beklenen özellik sonunda geliyor!
WhatsApp'a beklenen özellik sonunda geliyor!

Facebook bünyesinde yer alan WhatsApp, yeni özelliklerini hız kesmeden tanıtmaya devam ediyor. Tartışmalı gizlilik sözleşmesini önümüzdeki ay yürürlüğe sokacak olan WhatsApp, yeni özelliklerle kullanıcıları platformda tutmaya çalışıyor.

iOS ve Android platformlarında yer alan WhatsApp, bilindiği üzere sohbet geçmişini yedekleme imkanı sunuyordu. iCloud veya Google Drive’a yedeklenen sohbet geçmişleri sadece geçerli olan platformda kullanılabiliyordu. iPhone’da alınan yedekler Android’e aktarılamıyordu.

WhatsApp'ın beklenen özelliği için izinler çıktı

WhatsApp Web artık telefondan bağımsız olacak

WhatsApp Telegram’daki özelliği kopyaladığı ortaya çıktı

IOS'TAN ANDRIOD'E GEÇİŞ KOLAYLAŞACAK

Yakında gelecek olan güncelleme ile iPhone ve Android telefonlar arasında WhatsApp sohbetleri kolayca aktarılabilecek.

iOS ve Android arasında geçiş yapanlar için genelde geliştiriciler bu tip araçları sunuyor. Veri taşıma konusunda hemen hemen her uygulamanın kendi çözümü var. Milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp bu konuda biraz geç kalsa da aksiyon aldı.

BETA PROGRAMINDA KULLANILABİLİYOR

Şimdilik Beta aşamasında olan bu özelliğin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacağı söyleniyor. Bu özellik geldiğinde telefon değiştirenler WhatsApp mesajlarını kaybetmeden yeni platformlara geçiş yapabilecek.

WhatsApp'ın yeni özelliklerini hızlı bir şekilde kullanıcılar ile buluşturması oldukça sevindirici. Ancak Mayıs ayında gelecek olan yeni gizlilik sözleşmesi, WhatsApp'ın yine Telegram ve Signal gibi platformlara kullanıcılarını kaptırmasına neden olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR