iPhone'a nasıl format atılır?

Apple ürünleri yazılımlarıyla oldukça güvenilir olsa da bazen iPhone ve iPad gibi cihazlara format atmak gerekebiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2021 18:22 GÜNCELLEME 27.04.2021 18:27 TEKNOLOJİ
iPhone'a nasıl format atılır?
iPhone'a nasıl format atılır?

Apple'ın işletim sistemleri iPadOS ve iOS sorunsuz olarak çalışmalarıyla iPhone ve iPad'lerin milyonlarca satmasını sağladı. iPhone kullanıcıları çok ciddi bir sorun yaşadığında veya telefondaki verileri tamamen silmek istediklerinde iPhone'a format atıyor. iPhone ve iPad modelleri için en güncel haliyle iPhone format atma işlemini anlatıyoruz. 

Yeni telefon aldıktan sonra veriler nasıl transfer edilir?

IPHONE FORMAT ATMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

iPhone, iPad veya iPod cihazlarında fabrika ayarlarına geri yükleme işlemi sayesinde cihazdaki tüm bilgiler silinir. Bu işlemi yapmadan önce önemli bilgilerinizi ve fotoğraf gibi dosyalarınızı yedeklemenizi öneriyoruz. Yedekleme için çeşitli hizmetler mevcut.

BİLGİSAYARDAN IPHONE'A FORMAT ATMAK

Mac veya PC kullanıyorsanız iTunes programının son versiyonunu indirin ve güncelleyin. iPhone, iPad ya da iPod gibi cihazlardaki verileri yedekledikten sonra bu dosyayı harici bir yere taşıyın. 

- İlk olarak cihazınızda Ayarlar>Adınız>Bul adımlarını takip ederk iPhone'umu Bul özelliğini kapatın. Bu özellik açık olduğunda sıfırlama yani format yapılamaz. 

- Mac kullanıcısıysanız Finder'ı açın eğer macOS Mojave öncesi yüklüyse veya PC kullanıyorsanız iTunes'u açın.

- Cihazı bilgisayara bağlayın.

- Cihazın şifresini soran bir ileti veya Bu Bilgisayara Güvenilsin mi? uyarısını gördüyseniz ekrandaki adımları izleyin. Bu onaydan sonra cihazınız ekrana gelecek.

- Yedeklemeyi tamamladıysanız Finder veya iTunes üzerinden iPhone'a Geri Yükle seçeneğini tıklayın.

- Son olarak bu işlem internet hızı ve bilgisayar performansına göre değişiklik gösterir. iPad, iPhone veya iPod cihazınız tamamen sıfırlanır ve en güncel yazılım yüklenir. 

AÇILMAYAN IPHONE'A FORMAT NASIL ATILIR?

Akıllı telefonlardaki yazılım zarar görürse cihazın açılmasını engelleyebilir. Örneğin iPhone açılış ekranındaki Apple logosunda takılı kalan bir cihazda iOS çökmüştür. Bu durumda neler yapılabilir?

-İlk olarak iPhone'u kabloyla bilgisayara bağlayın ve iTunes'u açın.

- Bu işlem iPhone modellerine göre değişiklik gösterebilir. iPhone çıkış tarihine bu işlemin nasıl yapılacağı aşağıda yer alıyor. 

iPhone 8, iPhone X, iPhone Xs serisi, iPhone 11 serisi ve iPhone 12 serisi: Sesi Aç düğmesine kısaca basın. Sesi Kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar Yan düğmeyi basılı tutun.

iPhone 8, iPhone X, iPhone Xs serisi, iPhone 11 serisi ve iPhone 12 serisi: Sesi Aç düğmesine kısaca basın. Sesi Kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar Yan düğmeyi basılı tutun.

Ana Ekran düğmesi bulunmayan iPad modelleri: Sesi Aç düğmesine kısaca basın. Sesi Kıs düğmesine kısaca basın. Üst düğmeye basın ve yeniden başlatma işlemi başlayana kadar basılı tutun. Aygıtınız kurtarma moduna girene kadar Üst düğmeyi basılı tutmaya devam edin.

Ana Ekran düğmesi bulunan iPad, iPhone 6s veya önceki modeller ve iPod touch (6. nesil) veya önceki modeller: Ana Ekran düğmesiyle Üst (veya Yan) düğmeyi aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin.


-Geri Yükle ve Güncelle seçeneklerini gördüğünüzde Güncelle seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız, verilerinizi silmeden yazılımı yeniden yüklemeye çalışır. Cihazınızın yazılımı bilgisayardan indirmesi 15 dakikadan fazla sürerse ve cihaz kurtarma modu ekranından çıkarsa indirme işlemi bitene kadar bekleyerek 2. adımı tekrarlayabilirsiniz. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR