Apple rekor kazanç açıkladı

Apple diğer teknoloji devleri gibi pandemide gelirlerini en üst seviyelere taşıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2021 11:29 GÜNCELLEME 29.04.2021 11:56 TEKNOLOJİ
Apple rekor kazanç açıkladı
Apple rekor kazanç açıkladı

Apple yeni finansal faaliyet raporlarını açıkladı ve yılın 2. çeyreğinde 89.6 milyar dolar gelir kazandı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 54 büyüyen teknoloji devi, karlılığını da yüzde 110 artırmayı başararak, 23.6 milyar dolara çıkardı. Adeta altın dönemlerini yaşayan Apple, akıllı telefondan tablete kadar neredeyse her üründe gelirlerini neredeyse ikiye katladı.

iOS 14.5 güncellemesi yayınlandı! İşte yeni gelen özellikler

Apple'ın Uygulama Takibi Şeffaflığı internette yeni bir dönemi başlattı

IPHONE 12 REKORDA BÜYÜK PAY SAHİBİ

iPhone satışlarında büyük bir artış yakalayan şirket, bir önceki döneme kıyasla yüzde 50 daha fazla telefon satmayı başardı. ABD’li teknoloji devi,  bu dönem içerisinde akıllı telefonlardan 48 milyar dolar kazandı. Apple tam olarak hangi modelden kaç adet sattığını açıklamadı. Ancak satışların büyük bir bölümünün iPhone 12 ailesinden geldiği düşünülüyor.

IPAD VE IMAC SATIŞLARI YÜZDE 70 ARTTI

Pandemi nedeniyle değişen ihtiyaçlar, tablet ve bilgisayara olan ilginin de artmasına yol açtı. Apple, iPad satışlarından elde ettiği geliri yüzde 78 artırarak 7.8 milyar dolar‘a çıkarırken, aynı dönemde iMac satışları yüzde 70 artışla 9.1 milyar dolara ulaştı. Satışların yüzde 50‘si, ürünü ilk defa alan kullanıcılara yapıldı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR