Android 12 ile Instagram fotoğrafları daha kaliteli olacak

Android 12 güncellemesi ile, Instagram gibi sosyal medya platformlarıyla çekilen görüntülerin kalitesi artacak.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2021 11:54 GÜNCELLEME 02.05.2021 14:52 TEKNOLOJİ
Android 12 ile Instagram fotoğrafları daha kaliteli olacak
Android 12 ile Instagram fotoğrafları daha kaliteli olacak

Google geçtiğimiz ay Android 12 güncellemesinin beta versiyonunu test için geliştiricilere açmıştı. Android 12 DP3 sürümünde kamera API hakkında önemli bir değişiklik dikkatleri çekti. Android 12 ile artık uygulama geliştiriciler ve kullanıcıların hissettiği kısıtlama ortadan kalkacağa benziyor.

Cepleri boşaltan Android uygulamaları tespit edildi

Instagram kullanıcılara para kazandıracak

Android telefon üreticileri, cihazlarında ne kadar iyi kamera özelliklerine yer verse de Instagram gibi üçüncü parti uygulamaların bu özelliklere erişimi kısıtlı. Zira Google, Android'in kamera kitaplığına cihaz üreticileri dışında başka kimsenin erişimine izin vermediği için üçüncü parti uygulamalar, üreticilerin kameralara eklediği HDR, portre ve gece modu gibi yazılımsal özellikleri kullanamıyor.

iOS işletim sistemiyle çalışan cihazlarda uygulama kamerası ve yüklenen fotoğraf kalitesi her zaman Android'den daha iyiydi. Bu güncellemeyle aradaki fark kapanacağa benziyor.

INSTAGRAM KAMERA ÖZELLİKLERİNİ KULLANMAYA BAŞLAYACAK

Bu durum Android 12'de yapılacak Camera2 API'ndaki güncelleme ile sona erecek. Böylece hem uygulama geliştiricilerinin kameraya erişimi kolaylaşacak hem de üçüncü parti uygulamalar kameranın tüm özelliklerini kullanabilecek. Ancak bunun için cihaz üreticilerinin de destek vermesi gerekiyor. Şayet her yolunda giderse Android telefonların kendi kamera uygulamasından çekilen fotoğraflarla Instagram gibi üçüncü parti uygulamalar üzerinden çekilen fotoğraflar arasındaki kalite makasının daralacağını söylemek mümkün.

Android 12, 18 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Google I/O 2021 etkinliğinde duyurulacak. Nihai sürümünse eylül ayında yayınlanması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR