128 milyon iOS kullanıcısı bilmeden virüs indirdi

Apple ve Epic Games arasındaki davalar dünya genelinde 128 milyon iPhone ve iPad kullanıcısının farkında olmadan virüslü uygulama yüklediğini ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2021 10:25 GÜNCELLEME 09.05.2021 10:25 TEKNOLOJİ
128 milyon iOS kullanıcısı bilmeden virüs indirdi
128 milyon iOS kullanıcısı bilmeden virüs indirdi

2015'te Apple'ın uygulama mağazası App Store'da ilk büyük ölçekli siber saldırı gerçekleşmişti. Apple'ın uygulama geliştirme platformu Xcode'un kötü amaçlı yazılım içeren bir kopya sürümü internette kol geziyordu. Hal böyle olunca bazı uygulama geliştiricileri de bilerek veya bilmeyerek "XcodeGhost" olarak nitelendirilen bu geliştirme ortamını kullanınca birçok virüslü uygulama App Store'a saçıldı.

Apple eski iPhone'lar için yeni güncelleme yayınladı

Xcode kaynaklı kötü amaçlı yazılımların etkilediği cihaz sayısı o dönemde açıklanmamıştı. Apple ve Epic Games arasında süregelen mahkeme, olayın boyutunu gözler önüne serdi.

128 milyon kişiyi etkiledi

Mahkemeye sunulan e-postalar, 128 milyon kullanıcının XcodeGhost kötü amaçlı yazılım içeren uygulamalar indirdiğini gösteriyor. Belgeler kötü amaçlı XcodeGhost yazılımını içeren 2500'den fazla uygulamanın bu duruma neden olduğu ortaya koyuyor.

Yine mahkemeye sunulan e-postalar dönemin App Store başkan yardımcısı Matt Fischer'ın virüslü uygulamaları indiren kullanıcıları en iyi şekilde bilgilendirmek için kafa yorduğunu da gözler önüne seriyor.

En nihayetinde ise Apple, XcodeGhost uygulamalarını indiren kullanıcıları bilgilendirmiş ve ayrıca güvenliği ihlal edilen en popüler 25 uygulamanın listesini paylaşmış ve bu uygulamaları App Store'dan kaldırmıştı.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR