Apple iPhone kamerası üreten Çinli firmayla anlaşmayı bitirdi

Apple, iPhone üretimini yavaş yavaş Çin’den farklı ülkelere kaydırmaya devam ediyor. Teknoloji devinin üretim yapacağı yeni ülke belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2021 09:40 GÜNCELLEME 12.05.2021 09:40 TEKNOLOJİ
Apple iPhone kamerası üreten Çinli firmayla anlaşmayı bitirdi
Apple iPhone kamerası üreten Çinli firmayla anlaşmayı bitirdi

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşları nedeniyle tedarik zincirini yeniden düzenleyen Apple, Çinli üreticilerden yavaş yavaş vazgeçmeye başladı.

iPhone modellerinde kullandığı kamera bileşenleri için artık Çinli üreticiler yerine Güney Koreli üreticilerle iş birliği yapacak. 

iPhone 13 seri üretime başladı

Korea IT News'te yer alan habere göre Apple, kamera bileşenleri üreten Çinli şirket OFilm ile ilişkilerini kestikten sonra, Güney Kore'ye yöneldi. Çinli OFilm, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl kara listeye alınmıştı.

APPLE GÜNEY KORELİ ÜRETİCİLERLE GÖRÜŞÜYOR

Apple kamera bileşenleri için OFilm şirketiyle bağlarını kopardığı için daha önce de çalıştığı LG Innotek ve Sharp firmalarına yoğunlaşması muhtemel. Ayrıca amiral gemilerinde gördüğümüz ToF sensörleri, optikler ve diğer modüller için Apple tarafından daha küçük üreticilerle görüşüldüğü iddia ediliyor.

LG'nin akıllı telefon pazarından çekilmesinin ardından birçok yerel şirket zor durumda kalmıştı. Ancak Güney Kore pazarı, Apple'ın yatırımlarına oldukça güveniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR