Türk mühendisler Huawei için 5G yazılımı geliştirdi

2010 yılından beri ülkemizde bulunan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nde 5G mikro baz istasyonu için yazılım geliştirildi. Bu yazılım dünya genelinde kullanılacak

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2021 09:47 GÜNCELLEME 12.05.2021 09:56 TEKNOLOJİ
Türk mühendisler Huawei için 5G yazılımı geliştirdi
Türk mühendisler Huawei için 5G yazılımı geliştirdi

Huawei 5G baz istasyonlarını geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın baz istasyonları makro baz istasyonu ve mikro baz istasyonu olarak ikiye ayrılıyor. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen makro baz istasyonu yazılımlarına ek olarak şimdi de mikro baz istasyonunu yazılımı geliştirildi.

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS 2.0 çalışırken görüldü

Huawei'den Türkiye'ye büyük övgü!

TÜRK MÜHENDİSLER GELİŞTİRDİ

Mikro baz istasyonu yazılımı, Huawei’in İstanbul’da bulunan ofisinde Türk mühendisler tarafından geliştirildi. Geliştirilen yazılım; ağa bağlanan kullanıcı sayısına ve değişkenlik gösteren koşullara göre baz istasyonlarının uyum sağlamasını kolaylaştırıyor. Operatörler için de pratik ve etkin bir çözüm oluyor. 5G NR standartlarını destekleyen yazılım IAB teknoloji testlerini tamamladı.

BU YAZILIM NE İŞE YARAYACAK?

Mahalle genelinde kullanılan baz istasyonları makro baz istasyonları oluyor. Mikro baz istasyonları ise küçük boyutları ve farklı dalga boylarında çalışabilme özelliğiyle kapalı alanlarda, alışveriş merkezlerinde, metrolarda ve etkinlik alanlarda kullanılıyor. Geliştirilen yazılım sayesinde 5G baz istasyonlarının iç mekanlarda ve kalabalık alanlarda kapsama problemlerini çözmesi ve anlık yoğunluklarla baş edebilmesi amaçlanıyor. Ayrıca 5G kalitesindeki düşüşün olabildiğince az olması sağlanacak.

2010 yılında kurulan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde, 50’den fazla mühendisin çalışmalarıyla kullanıma sunulan baz istasyonu yazılımları, 'Huawei Yazılım Standartları' çerçevesinde geliştiriliyor. Türkiye’de geliştirilen bu yazılımlar, Huawei’in dünya genelindeki tüm müşterileri tarafından 5G ağ altyapılarında kullanılıyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk mühendiler geliştirdi ama lisans huawei ye ait :D
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk mühendislerin geliştirmesi iyi olmuş ülkemize istihbarat sağlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR