Elon Musk'ın şirketi Google ile anlaşma imzaladı

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX ve Google arasında yeni bir anlaşma imzalandı. Google veri merkezlerine Starlink terminalleri kurulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 11:18 GÜNCELLEME 17.05.2021 11:22 TEKNOLOJİ
Elon Musk'ın şirketi Google ile anlaşma imzaladı
Elon Musk'ın şirketi Google ile anlaşma imzaladı

Google, yaptığı bir açıklamada, hızla gelişmekte olan uydu interneti hizmeti Starlink'i bulut biriminde kullanmak için Elon Musk'ın SpaceX firması ile bir anlaşma yaptıklarını duyurdu. SpaceX, Google'ın bulut veri merkezlerine Starlink terminallerini kuracak ve bu terminallerle Starlink müşterilerine bulut hizmeti verecek. Ayrıca Google'ın kurumsal müşterilerinin uydu ağının hızlı internetini kullanmasına izin verecek.

Elon Musk'ın uyduları bugün de Türkiye'de görüldü

Elon Musk’ın uzay interneti rekor başvuru aldı

Dünya'nın her köşesine internet ve bulut hizmeti götürmeyi planlayan Starlink Google Cloud işbirliği, 2021'in sonlarına doğru hizmete girecek. SpaceX ilk Starlink terminalini Google'ın Ohio'daki veri merkezine yerleştirecek. İki firma da yaptıkları ortaklıkla ilgili daha fazla açıklamanın ilerideki aylarda yapılacağını belirtti.

GOOGLE REKABET İÇİN SPACEX’İ SEÇTİ

Google ve SpaceX arasındaki işbirliği, rekabette öne geçmek için bir manevra olarak görülüyor. SpaceX daha öncesinde, Amazon'u bulut hizmetlerine benzer bir şekilde Azure hizmetlerini konumlandıran Microsoft ile de bir ortaklık yapmıştı. Starlink'in ülkemizde erişime açık olup olmayacağı konusunda şuan için bir bilgi olmasa da ileride yapılan açıklamalar ile bilgi sahibi olmayı umuyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR