Cumhurbaşkanlığı'ndan 'WhatsApp' için son uyarı! Dikkat çeken maddeler...

Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, WhatsApp’ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden vatandaşlara uyarılarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2021 06:35 GÜNCELLEME 18.05.2021 08:13 TEKNOLOJİ
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'WhatsApp' için son uyarı! Dikkat çeken maddeler...
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'WhatsApp' için son uyarı! Dikkat çeken maddeler...

Vatandaşların kişisel verilerini üçüncü taraflarla paylaşmaya zorlandığını ifade eden Koç, “Fotoğraf, video ve dosyalar sunuculardan silinmeyebilir. Bazı durumlarda mesajlar da sunucularda saklanabilir. IP adresi, telefon numarası, konum gibi veriler toplanabilir. Kişisel verilerin kullanıcıların rızası dışında belirsiz süre saklama ihtimali de var” dedi.

WhatsApp'tan uçtan uca şifreli yedekleme özelliği

Koç, vatandaşların sözleşmeyi onaylamadan önce kişisel verilerin kullanımı hakkında önemli detayların incelenmesi gerektiğini söyledi.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi nasıl onaylanır?

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'WhatsApp' için son uyarı! Dikkat çeken maddeler...

Koç ayrıca, uygulama ile ilgili şu uyarılarda bulundu:

* Mesajlaşma, arama, durum, grup adı dâhil tüm grup bilgileri, profil fotoğrafı, son görülme bilgisi ve hakkımdaki kısmındaki bilgileri en son ne zaman güncellediğini gibi bilgiler toplanabilecek.

* Pil seviyesi, sinyal gücü, uygulama sürümü, bağlantı bilgileri, dil ve saat dilimi ve tanımlayıcılar gibi cihaza ve bağlantıya özgü bilgiler işlenebilecek.

* Konumla ilgili özellikler kullanılmasa bile kullanıcının genel konumunu tahmin etmek için IP adresleri ve telefon numarası alan kodları gibi diğer bilgiler kullanılabilecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'WhatsApp' için son uyarı! Dikkat çeken maddeler...

KAMU KURUMLARI BiP’E GEÇTİ

Öte yandan Koç, yerli ve millî uygulama kullanmanın önemine dikkat çekti. WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesinin ardından kullanıcılar popüler mesajlaşma uygulamasını boykot kararı almıştı.

Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere artık devlet kurumları da yerli uygulama BiP'e geçmişti. Kamu kurumları tarafından bilgilendirme amaçlı oluşturulan WhatsApp grupları da BiP'e taşınmıştı.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Fakir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir öğrenci velisi olarak hiç bişey anlamadım bu işten üst yönetim yerli diye basbas bağırıyor okul watsap kullanıyor hemde milli eğitim bakanlığı na bagli
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben hala gecemeyenlere sadece yaziklar olsun diyebiliyorum bu kadar mi zavalli olunur. Ruhunuzu teslim mi ettiniz.
    Cevapla
  • Geçmeyen biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana iade ediyorum. Bir zavallı.
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Okul ve öğretmenler ve tabiki veliler hariç
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    AB biriliği kişisel bilgileri koruma kanuna uymadığı için AB kabul etmedi ve tercihi halka bırakmadı , bu meselede devlet sağlam bir irade göstermeli idi, tercihi halka bırakmamalı idi, ''ülkemde bunu dayatamasın, ve kişisel verileri halkımdan toplayamazsın'' diye kısıtlama getirmeli idi.. ama nerdeeeeee...... zaten türkiyede kişisel verileri koruma sadece ismi var kendi yok..
    Cevapla
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye anlatmayın millete yok WhatsApp sunu yapıyormuş yıllardır bilgilerimizi zaten calıyorlardı bip uygulaması yıllardır var ve bence whatsaptan cok daha iyi şimdi mi aklınız başınıza geldi bu işler haberle olmaz 3 satır resmi yazacaksınız onada cesaretiniz yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR